Başkentte Hatay Günleri - Son Dakika
Güncel

Başkentte Hatay Günleri

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Biz inanıyoruz ki insanlar bir arada yaşayacaksa, birbirinin kültürüne, inancına, diline saygılı olacak.

02.11.2016 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Biz inanıyoruz ki insanlar bir arada yaşayacaksa, birbirinin kültürüne, inancına, diline saygılı olacak. İşte Hatay böyle bir yer. Hatay, 350 bin Suriyeli mülteciyi sınırları içerisinde barındırıyor." dedi.

Kaynak, Hatay Valiliği'nce Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Başkentte Hatay Günleri" etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada, Hatay'ın modern dünyaya, medeniyeti, kültürü, barışı ve dinler arası hoşgörüsüyle bir örnek olduğunu belirtti.

İnsanlığın büyük problemler yaşadığını anlatan Kaynak, "Biz inanıyoruz ki insanlar bir arada yaşayacaksa, birbirinin kültürüne, inancına, diline saygılı olacak. İşte Hatay böyle bir yer. Hatay, 350 bin Suriyeli mülteciyi sınırları içerisinde barındırıyor. Dünyanın en zengin ülkelerinden İngiltere'deki toplam mülteci sayısı 6-7 bin. Dünyada mülteciler savaştan kaçarken, dünyanın zengin ülkeleri de mültecilerden kaçıyor. Bunun tek istisnası Türkiye. Türkiye'deki mültecilerin yüzde 10'undan fazlası Hatay'da barış içerisinde yaşıyor." diye konuştu.

Hatay Valiliğinin logosundaki güvercin ve defne yaprağının barışı, bereketi, refahı temsil ettiğine dikkat çeken Kaynak, şunları söyledi:

"Hatay deyince aklıma ilk gelen kişi, Mustafa Kemal Atatürk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Hatay'ı bir milli mesele yapma hevesi ve ömrünün son zamanlarını Hatay ile meşgul ederek, geçirmesinin önemini, bugün daha iyi anlıyorum. Hem medeniyetler korosu hem mutfağı hem de bir arada yaşama kültürüyle Hatay, milletimize kıyamete kadar örnek olacak ve ay yıldızlı bayrağın altında bu kültür, bu birliktelik yaşayacaktır."

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş da Hatay'ın yüzyıllardır barışın, hoşgörünün simgesi ve üç semavi dinin Anadolu'ya ilk giriş noktası olduğunu belirtti.

Yöresel ürünlerin sergilendiği, vatandaşlara künefe ikramının yapıldığı etkinliğe, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Fevzi Şanverdi, AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ve Hatay ilçe belediye başkanları da katıldı.

Antakya Medeniyetler Korosu'nun Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konser de verdiği etkinlik, 6 Kasım Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte Hatay Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement