Başkentte İkinci El Oto Galerilerinin Taşınması - Son Dakika
Güncel

Başkentte İkinci El Oto Galerilerinin Taşınması

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ikinci el oto alım satımı yapan galericilerin Akyurt'ta kurulan Otonomi'ye taşınmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararının ardından, Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun "Belediyeler arası hizmet ilişkileri ve koordinasyon" başlıklı 27. maddesi uyarınca yeni bir karar aldı.

22.03.2016 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ikinci el oto alım satımı yapan galericilerin Akyurt'ta kurulan Otonomi'ye taşınmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararının ardından, Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun "Belediyeler arası hizmet ilişkileri ve koordinasyon" başlıklı 27. maddesi uyarınca yeni bir karar aldı. Karara göre, taşınma süreci ilçe belediyeleri tarafından yürütülecek.

Ankara Valiliğinin talebi doğrultusunda 9 Mart'ta alınan Büyükşehir Belediye Meclisi kararı, zabıta ekiplerince galericilere tebliğ edilmeye başlandı.

Söz konusu karar, oto galerilerin şehir dışına taşınması ile ilgili sürecin ilçe belediyeleri eliyle yürütülmesini içeriyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı süreçte koordinasyon görevi yürütecek. Yeni Belediye Meclisi kararına uymayan galeriler hakkında "kapatmaya" kadar varan yasal işlemler uygulanacak.

Büyükşehir Belediyesinden konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, ikinci el oto alım satımı yapan galericilere, Akyurt'ta kurulan Otonomi'ye taşınmayla ilgili 9 Mart tarihli Belediye Meclis kararının tebliğ edilmesiyle, ilçe belediyeler tarafından yeni bir süre tanınacağı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu süre sonunda iş yerinin şehir dışında belirlenen yere taşınmaması halinde işletme hakkında yasal işlemlerin başlatılacağı da hatırlatıldı.

Tüm ilçe belediyelerinin kendi sorumluluk alanındaki toplam 731 galeriye gönderilen tebligatlar "farklı iş kolları" adı altında oto alım satımı yapan iş yerlerine de gönderildi. Söz konusu yaptırımlar bu işletmeler için de geçerli olacak.

Oto galerilerin taşınmasına ilişkin süreç

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15 Ocak'taki toplantısında ikinci el oto alım satımı yapan oto galerilerinin 1 Mart'a kadar Akyurt'taki iş yerlerine taşınması kararı alınmıştı.

Kararda, Ankara'da ikinci el oto alım satımı yapan iş yerlerinin yaygınlaştığı, apartmanların giriş katlarının oto galerileri tarafından kiralandığı, araçların da yol kenarlarında, kaldırımlarda ve yollarda sergilenmesi nedeniyle yayaların kaldırımlarda rahat yürümeleri ve trafiğin sağlıklı akışının engellediği belirtilmişti. 1 Mart 2016'ya kadar kent merkezinin dışına taşınmayan oto galerilerinin ruhsatlarının iptal edileceği, iş yerlerinin de mühürleneceği açıklanmıştı.

Bazı iş yeri sahipleri, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açmıştı.

Farklı mahkemelerden, dava konusu işlemin, "Ruhsat iptali ve iş yerinin faaliyetten mene ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabileceği" gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte İkinci El Oto Galerilerinin Taşınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement