Başkentte Kar Yağışı Göçüğe Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Başkentte Kar Yağışı Göçüğe Neden Oldu

Başkentte Kar Yağışı Göçüğe Neden Oldu

Başkent'te, kar yağışının etkisiyle bir istinat duvarının çökmesi sonucu iki ev ve bir dükkan zarar gördü.

06.01.2015 12:51  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent'te, kar yağışının etkisiyle bir istinat duvarının çökmesi sonucu iki ev ve bir dükkan zarar gördü. Göçen istinat duvarının çevresinde bulunan dört bina tahliye edildi.

Olay, Mamak Boğaziçi Mahallesi Neşet Ertaş Caddesinde bulunan binada meydana geldi. Ankara'da etkili olan kar yağışı sonrası sabah saatlerinde bir sitenin istinat duvarı, henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı olayda, çöken duvar daha alçakta bulunan iki ev ve dükkana zarar verdi. Durumun bildirilmesi üzerine, olay yerine gelen itfaiye ve Mamak Belediyesi ekipleri, güvenlik şeridi çekerek, zarar gören bina ve çevredeki binaları tahliye etti. Olay yerine çağrılan doğalgaz ekipleri herhangi bir duruma karşı binaların gazlarını kesti. Emniyet görevlileri, megafon anonsu ile olası diğer risklere karşı binalardaki vatandaşların dışarıya çıkmalarını istedi. Dışarı çıkan vatandaşlar, soğuk havada beklemeye başladı. Polis, binanın yakında bekleyen vatandaşları herhangi bir göçme oluşması durumunda zarar görmemeleri için yolun karşısına geçirerek güvenlik şeridini genişletti. Evi zarar gören bir vatandaş, olayın üzüntüsünü atamaması üzerine yakını tarafından yüzüne tokat vurarak kendisine gelmesi sağlandı.

Çökme üzerine panik yaşayan sokak sakinleri, yaşadıklarını anlattı. Olayın yaşandığı esnada balkonda olduğunu söyleyen bir vatandaş, toprağın yarılıp beton duvarın devrildiğini gördüğünü, herhangi bir can kaybı olmadığını belirtti.

Başka bir görgü tanığı ise, gürültüye uyandığını belirterek şöyle konuştu: "Olay sabah saatlerinde meydana geldi. Gürültüyle uyandım. Bulunduğumuz bina göçmenin etkisiyle sallandı. İtfaiye ve belediye ekiplerine haber verdim. Herkes bina yapıyor. Kimse insanları düşünmeden yapıyor. Yağmur yağdığında gürültüyü duyuyorum. Bu binanın altı boş. Bulunduğum ve yandaki bina yıkılma riski taşıyor."

Belediye ekiplerinin hasar gören evlerle ilgili çalışması sürüyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkentte Kar Yağışı Göçüğe Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement