Başkentte "Kırsal Hizmetler" Artacak - Son Dakika
Güncel

Başkentte "Kırsal Hizmetler" Artacak

Başkentte "Kırsal Hizmetler" Artacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, kırsal turizm, seracılık, küçükbaş hayvan yıkama ve kırkım makinesi desteği verme konusunda kararlar alındı.

24.11.2016 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, kırsal turizm, seracılık, küçükbaş hayvan yıkama ve kırkım makinesi desteği verme konusunda kararlar alındı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis İkinci Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında yapılan Belediye Meclisi toplantısında, kırsal alanda yapılacak projeler görüşülerek kabul edildi.

Buna göre, Büyükşehir Belediyesi jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli su bulunan sahalarda etüt araştırması ve sondaj çalışması yapabilecek.

Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan çevre ilçelerde kırsal turizmi canlandırmak, kırsal bölgelerdeki genç ve kadın vatandaşların istihdamını artırarak kırsal ekonominin yanı sıra bölgenin tanıtılması amacıyla çalışmalar yapabilecek.

Yapılan kırsal kalkınma ve destekleme çalışmalarına devam edilmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi de kararlaştırıldı. Bu kapsamda, seracılığı geliştirmek için belirlenen uygun alanlarda yüzde 25 katkı payı, yüzde 75 hibeyle seracılık desteklenecek.

Küçükbaş hayvancılığı geliştirmek ve sektördeki sorunların giderilmesine katkıda bulunmak amacıyla hayvan sağlığını iyileştirecek ve verimini artıracak küçükbaş hayvan yıkama ve kırkım makine ekipmanları alacak.

Meclise sunulan "Ankara ili sınırları dışında 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu çerçevesinde jeotermal kaynakların ve doğal mineralli suların bulunduğu sahalarda hak sahibi olma, hak sahibi olunan sahalarda jeotermal etüt yapma, yaptırma ve sondaj açma, açtırma, ruhsat devir alma, devretme, jeotermal ve doğal mineralli su arama ve kullanımına yönelik her türlü yatırım yapma" konusundaki Başkanlık yazısı ile Kalecik, Kahramankazan, Gölbaşı ve Mamak belediyelerinin 2017 mali yılı bütçeleri kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte 'Kırsal Hizmetler' Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement