Ankara'da Sanat Bu Hafta Yine Dopdolu - Son Dakika
Kültür Sanat

Ankara'da Sanat Bu Hafta Yine Dopdolu

Ankara\'da Sanat Bu Hafta Yine Dopdolu

Ankara'da bu hafta operadan tiyatroya pek çok mühim sanat etkinliği sanatseverleri bekliyor.

20.03.2014 11:07  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Joseph Haydn'ın "Eczacı" operası, sezonun ilk temsilini 23 Mart'ta verecek. Kraliçe'nin müzisyenleri olarak tanınan "Cantabile-The London Quartet", 26 Mart'ta Devlet Resim Heykel Müzesi'nde sahne alacak. Devlet Tiyatroları 17, Opera ve Balesi 5 eserle seyirciyi selamlayacak.

Başkentte bu hafta gerçekleşecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro:

75. Yıl Sahnesi:

"Euridice'nin Elleri", bugün, 22 Mart'ta temsil verecek. Eser, aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, beşeri zaafları ve anlayışsızlıklarının evlilikleri iflasa sürüklemesini işliyor.

Akün Sahnesi:

Recep Bilginer'in yazdığı, Zafer Kayaokay'ın yönettiği oyun, törelere rağmen hayalleri olan gençleri göç üzerinden yansıtan "Sarı Naciye" 25 ve 26 Mart'ta izlenebilecek. Müzikleri Can Atilla imzası taşıyan oyunda Feray Darıcı, Caner Kadir Gezener, Ahmet Erkut, Kardi Özcan, Deniz Gökçe Kayhan ve Pelin Dikmenoğlu rol alıyor.

Altındağ Tiyatrosu:

"En Son O Gitti" hafta boyunca sahne alacak. 6-12 yaş seyirciler için tavsiye edilen "Miyhavlar Tiyatrosu", yarın ve 25 Mart'ta görülebilecek.

Büyük Tiyatro:

"Kerbela", yarın ve 23 Mart'ta  "Teneke" ise 25 Mart'ta izleyiciyle buluşacak.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Sultan 4. Mehmet döneminde, Kösem Sultan ile oğlu tahta geçen Turhan Sultan'ın iktidar çekişmelerini konu alan "Kösem Sultan" 25 ve 26 Mart'ta perde açacak. Turan Oflazoğlu'nun yazdığı oyun kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

Küçük Tiyatro:

Dünyanın farklı yerlerinde yaşanan iç savaşlardan, açlıktan, öteki olmaktan, acıdan ve ölümden kaçan mültecilerin dramını konu edinen "Nereye", bugün, yarın, 22 ve 23 Mart'ta seyredilebilecek. "Karlar Kraliçesi" minik sanatseverler için 25 Mart'ta temsil verecek.

"Para", 25 ve 26 Mart'ta izleyicinin karşısına çıkacak. Parayı ve çıkarlarını her şeyin üstünde tutan duygusuz bir bankerle onun kadar menfaatçi çevresinin cinayete kadar giden, karanlık maceralarının anlatıldığı oyunda Mesut Turan, Zeynep Aytek Metin, Kader İlhan, Neşet Ertem, Ercan Eker, Mehmet Akay, Kayhan Sarıgöllü, Demet Bölükbaşı, Gökçe Yurtsal, Mehmet Tekatlı, Petek Ocakçı ve Ali Çakır rol alıyor.

Oda Tiyatrosu:

"Koku" adlı romanıyla dünyaca tanınan Patrick Süskind'in pek çok dilde sahnelenen oyunu "Kontrbas" bugün yarın ve  22 Mart'ta sahne alacak. Bir müzisyen üzerinden toplumun, bireyin, müziğin cinselliğin, hiyerarşinin dedikodusunun yapıldığı tek kişilik oyun, Metin Belgin'in yönetmenliğinde ve Olcay Kavuzlu'nun performansıyla gerçekleşiyor.

25 ve 26 Mart'ta "Nehir" izlenebilecek. Gülşen Karakadıoğlu'nun kaleme aldığı oyun, 12 Eylül'ün dramını bugünkü hayatlarında da yaşayan iki kadını yansıtıyor.

Stüdyo Sahne:

Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı ve eserlerinden oluşan "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", yarın, 23 ve 25 Mart'ta tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Savaş Dinçel'in yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği oyunda Erdinç Doğan'ın rol aldığı alıyor.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

13 yaş üstü seyirciler için tavsiye edilen "Jerry ve Tom", bugün ve 22 Mart'ta seyirciyi selamlayacak.

Çocuk oyunu "Horoz Adam ve Korsan", 23 ve 25 Mart'ta, "Hayvan Çiftliği" ise  26 Mart'ta sahnelenecek.

Stüdyo Sahne:

"Ramiz ile Jülide", 25 ve 26 Mart'ta temsil verecek. Hayatlarının sonbaharında iki insanın ego çatışmaları ve umut eksenindeki yaşamlarının anlatıldığı oyun, Refik Erduran'ın kaleminden, Ali Hürol'un rejisiyle sahneyle buluşacak.

7 yaş üstü çocuklar için "Üç Şehzade", 25 Mart'ta sahne alacak.

-Opera-Bale

Opera Sahnesi:   Beyaz bale olarak anılan romantik türün örneklerinden "Coppellia" bugün ve 22 Mart'ta izlenebilecek. Müzikleri Leo Delibes'in üstlendiği eser, Gyula Harangozo'nun yönetimiyle sahneye konuyor. Dekor tasarımı Talat Ayhan, kostümler Gazel Erten ve ışık tasarımının Fuat Gök imzası taşıdığı eserde Polonya'nın Galiçya sınırında düzenlenen bir dans yarışmasında güzelliğiyle dikkatleri çeken bir kadının aslında oyuncak olduğunun anlaşılmasıyla devam eden olayları konu ediyor.

İtalyan besteci Verdi'nin aşk, ihanet ve entrikalarla dolu eseri "Attila" operası, 24 Mart'ta temsile çıkacak. Orta Asya'dan Roma'ya uzanan Hun İmparatoru Attila'nın Roma'yı fethetmesinin ardından, savaş meydanında gördüğü ve aşık olduğu Odebella'nın ölen babasının intikamı için Attila'yı öldürmesini konu alıyor.

Operet Sahnesi: Bu sanat sezonunun ilk temsilini gerçekleştirecek Joseph Haydn'ın "Eczacı" operası 23 Mart'ta izlenebilecek. Librettosu Carlo Goldoni'ye ait eserde yoksul eczacı çırağı Mengone, zengin züppe Volpino ile Grilletta arasında yaşanan aşk üçgeni anlatılıyor. Eserde, orkestra Mustafa Erdoğan'ın yönetiminde sahne alırken, Zeynep Çelen Tamer'in sahneye taşıdığı eserin dekorunu Talat Ayhan, kostüm tasarımını ise Gazal Erten gerçekleştiriyor.

"Türkünün Öyküsü" konseri 25 Mart'ta dinlenebilecek. Koreografisini Deniz Alp'in üstlendiği eserde bariton Tuncer Tercan, soprano Mehlika Karadeniz, tenor Haser Tek solist olarak sahne alacak. 2 Şubat'taki konserde piyanoda Çiçek Cihan, viyolonselde Bekir Dinçer, kontrbasta Mert Nayan, obuada Gülnihal Cihan ve vurmalı çalgılarda Berk Şençolaklar eşlik edecek.

Cermodern: "Özsoy Kuartet" yarın müzikseverlerin karşısına çıkacak. Beethoven ve Mendelssohn'un 2 numaralı kuartetlerini seslendirecek Özsoy Kuartet'te, kemanda Aslı Özsoy Körner ve Ceren Türkmenoğlu, viyolada Ercan Gören ve viyolonselde Demet Kıyıcı'dan oluşuyor.

-CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), şef Ari Rasilainen yönetiminde Ahmet Adnan Saygun'un "Yunus Emre Oratoryosu" eserini seslendirecek.

CSO Konser Salonu'ndaki konserde, soprano Nurdan Küçükekmekçi Aydın, soprano Aylin Ateş, tenor Şenol Talınlı ve bas Tuncay Kuroğlu solist olarak sahne alacak.

-BSO

Bilkent Senfoni Orkestrası, Işın Metin'in yönetiminde 22 Mart'ta bir konser verecek.

Bilkent Konser Salonu'ndaki programda, soprano Angela Ahıskal, mezzo soprano Allison Cook, piyanoda Başar Can Kıvrak ve Cem Babacan, vurmalı çalgılarda Aydın Mecid ve Can Ünlüsoy sahne alacak.

Konserde, Barber'in "Knoxville 1915 Yazı, Op.24",  Bartok'un "İki Piyano, Vurmalı Çalgılar ve Orkestra için Konçerto, Sz.115" ve Berlioz'ün "Yaz Geceleri, Op.7" eserleri icra edilecek.

-Konser

İngilizlerin vokal müzikteki efsanesi "Cantabile-The London Quartet" 26 Mart'ta Devlet Resim Heykel Müzesi'nde sahne alacak. 30 yılı aşkın süredir dünyanın pekçok ülkesinde 2 binden fazla konser veren grup, müziklerini eğlenceli şovlarla sunuyor. Bugün kadar 15 albüm çıkaran topluluk, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth için Buckingham Sarayı'nda ve Kraliyet Yatı'nda defalarca konser verdi.

-Cermodern

Serkan Demir'in "tezahür/emergence" adlı sergisi HUB Sanat Mekan'da sanatseverlerle buluşacak. Ağırlıklı olarak heykel formunda eserlerin olduğu sergi, hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

"Aklımda Bir Delilik Var" adlı Gülin ve Emre Dökmeci'nin çağdaş sanat koleksiyonu sergisi hafta boyunca görülebilecek. Yaklaşık 20 yılda oluşturulan koleksiyon, Fikret Mualla ve Haluk Akakçe gibi Türk sanatçıların yanı sıra uluslararası sanatçıların da eserlerinin eklenmesiyle ulus ötesi boyut taşıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ankara'da Sanat Bu Hafta Yine Dopdolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement