Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları (DT), bu yılın son prömiyerini Nuri Pakdil'in kaleme aldığı "Umut"la yapacak.

30.04.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatroları (DT), bu yılın son prömiyerini Nuri Pakdil'in kaleme aldığı "Umut"la yapacak.

Tiyatro sahnesine taşınan "Umut", 6 Mayıs'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde ilk defa tiyatro severlerle buluşacak.

Aşık Veysel Şatıroğlu'nun aynı adlı eserinden dans tiyatrosu olarak sahneye taşınan "Dostlar Beni Hatırlasın", 2 Mayıs'ta izleyiciye sunulacak.

Tiyatro

75. Yıl Sahnesi:

Aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının evlilikleri iflasa sürüklemesini anlatan "Euridice'nin Elleri", hafta boyunca izlenebilecek.

Patrick Süskind'in tiyatroya kazandırdığı ve pek çok dilde sahnelenen "Kontrabas", Metin Belgin'in yönetiminde ve Olcay Kavuzlu'nun performansıyla 6 Mayıs'ta seyirciyle buluşacak.

Akün Sahnesi:

Recep Bilginer'in yazdığı, Zafer Kayaokay'ın yönettiği "Sarı Naciye", bugün, yarın ve 2 Mayıs'ta perde açacak. Törelere rağmen hayalleri olan gençleri, göç üzerinden anlatan oyunda Feray Darıcı, Caner Kadir Gezener, Ahmet Erkut, Kadri Özcan, Deniz Gökçe Kayhan ve Pelin Dikmenoğlu rol alıyor.

Keloğlan Keleşoğlan, 3 Mayıs'ta küçük seyircilerle buluşacak.

Chris Alexander Hille Darjes'in kaleme aldığı "Shakespeare Zorda", 5, 6, 7 Mayıs'ta sahnelenecek. Kraliçe Elizabeth dönemi İngiltere'sinin en görkemli çağındaki Globe Tiyatrosu'nda yaşananlar ve Shakespeare'in, dönemin siyasi çekişmeleri arasında kalması konu edilen oyunda Ebru Nil Aydın, Ünsal Coşar, Cüneyt Mete ve Serdar Kaya Okay rol alıyor.

Altındağ Tiyatrosu:

Sıradan insanların hayallerini gerçekleştirmek için kalkıştıkları soygunun trajikomik öyküsünü yansıtan "Kuaförde Bir Gün", bugün, yarın, 2-3 Mayıs'ta temsil verecek.

Alacaklılar, kadın-erkek ilişkilerini farklı bir bakışla seyirciye 5-6 Mayıs'ta anlatacak.

Büyük Tiyatro:

Arthur Miller'in kaleminden Orhan Burian'ın çevirisiyle Zafer Kayaokay'ın sahneye taşıdığı "Satıcının Ölümü", yarın ve 5 Mayıs'ta sahnelenecek.

Cüneyt Göçer Sahnesi:

"Bir İnce Sızı Nisan 1915", tüm hafta izlenebilecek. Oyunda seyirci, 1915 Nisan ayında geçen iki farklı drama ve mücadeleye tanık olacak.

Küçük Tiyatro:

"Neşe dert aşk yazılır Neşet Ertaş okunur" sloganıyla Neşet Ertaş'ın hayat hikayesini anlatan "Neşe Dert Aşk", hafta boyunca tiyatro seyircisine müzik şöleni sunacak.

Oda Tiyatrosu:

"Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi", 5 ve 6 Mayıs'ta seyirciyi selamlayacak. Anton Çehov'un kaleminden Yılmaz Gruda'nın çevirisiyle tiyatroya kazandırılan oyunda Ahmet Erkut, Şekip Taşpınar ve Dilek Bozkurt rol alıyor.

"Nehir", bugün, yarın ve 2 Mayıs'ta temsil verecek.

Stüdyo Sahne:

"Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", Savaş Dinçel'in kaleminden Murat Çidamlı'nın yönetimiyle yarın, 3 ve 5 Mayıs'ta sahnelenecek. Erdinç Doğan'ın rol aldığı tek kişilik oyunda, Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı ve eserlerinden oluşan bir seçki sunuluyor.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

"Nihayet Bitti", bugün izleyicinin karşısına çıkacak.

Nuri Pakdil'in Umut isimli eseri, 6 Mayıs'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde ilk defa tiyatro severlerle buluşacak.

Şinasi Sahnesi:

Aşık olduğu aktriste ulaşabilmek için kendi filmini çekmeye başlayan Arif'in, 80 ihtilalinin ardından başlarına gelenlerin anlatıldığı "Yeşilçam", 1 ve 2 Mayıs'ta seyredilebilecek. Uğur Saatçi'nin kaleminden Barış Erdenk'in sahneye koyduğu komedi türündeki oyunda, Sibel Özer Chullia, Olcay Kavuzlu, Murat Çidamlı, Mesut Turan, Seval Ersu, Maral Üner ve Ayşe Akınsal rol alıyor.

"Ramiz ile Jülide", hayatlarının sonbaharında bir kadın ve erkeğin sevgiyi bulma yolculuğunu tiyatro izleyicisiyle 5-6 Mayıs'ta paylaşacak.

Opera-Bale

Opera Sahnesi:

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), bugün "Hamlet" balesini, Mustafa Erdoğan'ın orkestra şefliğinde sahneleyecek.

Aşık Veysel Şatıroğlu'nun aynı adlı eserinden dans tiyatrosu olarak sahneye taşınan "Dostlar Beni Hatırlasın", 2 Mayıs'ta izleyiciye sunulacak. Kadir Bengier'in libretto ve rejisörlüğünü üstlendiği eserin beste ve müzikleri Murat Gedikli imzası taşıyor. Dekoru Aykut Öz, kostüm tasarımı Tülay Usta ve ışık düzeni Emin Saraçoğlu'na ait eserde, Aşık Veysel'in eserlerinden yola çıkılarak yaşamı perdeye yansıtılıyor.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı Yıl Sonu Temsili, 3 Mayıs'ta sunulacak.

Modern dans tiyatrosu, Bir Yaz Gecesi Rüyası, 4 Mayıs'ta sahnelenecek.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı Yıl Sonu Temsili 6 Mayıs'ta sahnelenecek.

Leyla Gencer Sahnesi:

Çocuk Operası Nasrettin Hoca, 3 Mayıs'ta minik seyircilerle buluşacak.

"Bilkent Quartet" konseriyle 3 Mayıs'ta Mozart ve Brahms'ın eserleri müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

-CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün şef Gergely Madars yönetiminde konser verecek. Programda Bela Bartok "Kontra alto ve orkestra için 5 Macar Halk şarkısı", "Viyola Konçertosu", "Orkestra Konçertosu" eserleri icra edilecek.

-BSO

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 6 Mayıs'ta Burak Çebi'nin "Romantizmin Özgür Ruhu" piyano resitali ile dinleyicinin karşısına çıkacak. Gecede Chopin, Lizst ile Schubert ve Berg'in besteleri icra edilecek.

-CerModern

Arda Yalkın'ın "Deep Fried Dreams Two" sergisi HUB Art Space'de tüm hafta görülebilecek.

Cenk Akaltun, Darren Almond, Ebru Uygun, Ekrem Yalçındağ, Ghada Amer, Hermann Nitch, Katharina Grosse, Marc Francis, Peter Kogler, Sabine Boehl, Shirin Neshat, Suzan Batu ve Thomas Bayrle gibi çağdaş sanatçıların işlerini bir araya getiren "Momentum-İşlevsel Kavramlar" sergisi hafta boyunca gezilebilecek.

Balkanların tanınan sanatçısı Goran Bregovic, 6 Mayıs'ta ATO Congresium'da konser verecek.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak
    16:37 Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak

    Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' adlı şiirinin Yeni Türkü tarafından izinsiz kullanıldığını ve bu durumdan üzüntü duyduğunu açıkladı. Mungan, konuyla ilgili dava açılacağını duyurdu.

  • Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül verildi
    16:36 Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül verildi

    41'incisi düzenlenen ödül töreninde, Tiyatrokare'nin sahneye koyduğu 'Ağaçlar Ayakta Ölür' ve 'Veda' oyunlarıyla seyircilerini büyüleyen Nevra Serezli'ye ödül verildi. Serezli, ödülü alırken gözyaşlarını tutamadı ve 'Bir gün ikincisini de ben alırım diye ümitleniyordum' dedi. Tiyatrokare'nin kurucusu Nedim Saban ise İsmail Dümbüllü Ödülü'nün tiyatro öğrencilerinin seçimiyle verilmesinden gurur duyduğunu belirtti.

  • Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak
    16:35 Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak

    CHP'den milletvekili adayı gösterilmemesi üzerine siyaseti bıraktığını açıklayan Onur Akın, CHP mitinginde şarkılar söyleyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü'nün konuşacağı mitingde Onur Akın sahne alacak. Daha önce siyasette vefa görmediğini belirten sanatçı, 2009 yılından bu yana CHP için beste yapmıştı.

  • Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'ndan Hüseyin Güntaş Kütüphanesine 5 Bin Kitap Bağışı
    16:33 Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'ndan Hüseyin Güntaş Kütüphanesine 5 Bin Kitap Bağışı

    Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen kitap bağışı kampanyasında toplanan 5 bin kitap, Hüseyin Güntaş Kütüphanesine bağışlandı. Jandarma personeli tarafından toplanan kitaplar, gençler ve kitapseverlere hizmet veren kütüphaneye katkı sağlamak amacıyla bağışlandı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü ile Ramazan etkinlikleri düzenledi
    15:50 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü ile Ramazan etkinlikleri düzenledi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında yazar ve şair Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü Diyarbakırlılarla buluşturdu. Etkinliklerde Tazeoğlu şiirlerini seslendirirken, Grup Yürüyüş ise sevilen ezgilerini sundu. Program, plaket takdimleriyle sona erdi.

  • Giresun'da Kütüphane Haftası Kutlamaları
    15:39 Giresun'da Kütüphane Haftası Kutlamaları

    Giresun'un Espiye ilçesinde düzenlenen '60. Kütüphane Haftası' törenle kutlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Gezici Kütüphane'de gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler ve vatandaşlar kitap okuma etkinliğiyle bir araya geldi. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı, en çok kitap okuyanlara ödül verdi.

  • Niğde'de öğrencilerden duygusal sergi: Gazze'deki çocukları resmettiler
    15:30 Niğde'de öğrencilerden duygusal sergi: Gazze'deki çocukları resmettiler

    Niğde'de İsrail'in Gazze'deki katliamlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen resim sergisinde, Gazzeli çocuklara yönelik yapılan zulmün anlatıldığı 46 resim yer aldı. Sergi, Filistin meselesinin kamuoyunda zinde tutulması gerektiğine dikkat çekmek ve zulme dur demek amacıyla hayata geçirildi.

  • Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı
    15:23 Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı

    Edirne Belediyesi ile Edirne Pazarcılar Odası arasında kentteki pazar yerlerinin işletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni protokolün hazırlandığını ve tüm sebze meyve pazarlarının düzeninden odanın sorumlu olacağını belirtti. Protokolün hayırlı olmasını dileyen Gürkan, açılışı geciken Cumartesi Pazarı hakkında da bilgi verdi. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır ise Gürkan'a teşekkür etti. Ayrıca, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleceğin Yazarları Projesi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Sultangazi Belediyesi Ramazan etkinliklerinde Yazar Sıtkı Aslanhan'ı ağırladı
    14:32 Sultangazi Belediyesi Ramazan etkinliklerinde Yazar Sıtkı Aslanhan'ı ağırladı

    Sultangazi Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında Yazar Sıtkı Aslanhan'ı konuk etti. Aslanhan'ın Ramazan, Aile ve Çocuk adlı söyleşisi izleyiciler tarafından beğenildi.


Advertisement