Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

İspanya Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği ve Flamenko Ankara Derneği işbirliğiyle düzenlenen "9. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali" kapsamında gitarist Oscar Guzman Ensemble 17 Ekim'de başkentlilerle buluşacak.

15.10.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği ve Flamenko Ankara Derneği işbirliğiyle düzenlenen "9. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali" kapsamında gitarist Oscar Guzman Ensemble 17 Ekim'de başkentlilerle buluşacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, bu yıl 9'uncusu yapılan festivalde sahne alacak Ensemble, 17 Ekim Cumartesi günü MEB Şura Salonu'nda sanatseverlerle bir araya gelecek.

Bülent Ortaçğil, Birsen Tezer ve Hüsnü Arkan 17 Ekim'de ODTÜ Vişnelik konser alanı, aynı gün Koray Avcı Jolly Joker, Leman Sam Nefes Bar'da, Türk rock müziğinin duayenlerinden efsane isim Erkin Koray, 20 Ekim akşamı IF Performance Hall'de, Faslı sanatçı Hindi Zahra, Babylon Presents konserleri kapsamında 18 Ekim'de Ankara Hayal Kahvesi'nde, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu 21 Ekim'de ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde, aynı gün Haluk Levent, Kurtalan Ekspres grubu ile Jolly Joker'de caz sanatçısı Jehan Barbur da Hayal Kahvesi Ankara'da sevenleriyle buluşacak.

Opera

Ankara Devlet ve Opera Müdürlüğünce, orkestra şefliğini Selman Ada'nın yaptığı iki perdelik "Ali Baba ve 40" Operası, Ali Baba ve Kırk Haramiler masalından hareketle ama farklı ve mizahi bir yaklaşımla Başkentlilerle buluşacak. "Ali Baba ve 40" operası 17-19 Ekim'de Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

Tiyatro

George Farquhar'ın yazdığı, İlham Yazar'ın yönettiği "Kurnaz Aşıklar", bu akşam, yarın, 17 ve 18 Ekim'de Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT) Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde, Gülşen Karakadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir" bu akşam, yarın, 17 ve 18 Ekim'de Altındağ Sahnesi'nde, Şirin Aktemur'un yazdığı, Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe, Dert, Aşk" bu akşam, yarın, 17, 18, 19, 20, 21 Ekim'de Küçük Tiyatro'da, Anton Çehov'un yazdığı, Aclan Büyüktürkoğlu'nu yönettiği "Kuğunun şarkısı bir evlenme teklifi" bu akşam, yarın ve 17 Ekim'de Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" 15-18 Ekim'de Şinasi Sahnesi'nde, Peter Turrini'nin yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Nihayet Bitti" bu akşam ve 17 Ekim'de, Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği "Vanya Dayı" 18-20 Ekim'de Büyük Tiyatro'da,  Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" ise yarın, 17,18, 19, 20 ve 21 Ekim'de Akün Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement