Başkentte Müzik Festivali Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Müzik Festivali Başlıyor

Sevda-Cenap And Müzik Vakfınca düzenlenen "33. Uluslararası Ankara Müzik Festivali", 4 Nisan'da başlayacak.

29.03.2016 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sevda-Cenap And Müzik Vakfınca düzenlenen "33. Uluslararası Ankara Müzik Festivali", 4 Nisan'da başlayacak.

Festivalin ilk konserini, şef Fazlı Orhun Orhon yönetimindeki Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ile çalışmalarını İngiltere Kraliyet Akademisinde sürdüren genç piyanist Tolga Atalay Ün, 4 Nisan'da MEB Şura Salonu'nda verecek.

Festival, 3 dünya ve 15 Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak. Etkinlikte, senfoni ve oda orkestralarından resitallere ve özel projelere kadar 15 konser düzenlenecek.

Lüksemburglu klarnet sanatçısı Max Mausen ve piyanist Jason Anderson ile müzisyen bir aile topluluğu olan "Trio Koch", festivalde ilk kez sahne alacak.

Arjantin ve Fransız müzisyenler ile dansçıların oluşturduğu "Union Tanguera" ve "Aniello Desderio's Quaretto Furioso" grupları da konserlerinin yanı sıra atölye çalışması gerçekleştirecek.

İlk kez birlikte Türkiye'de sahne alacaklar

Solo kariyeri ve yorumlarıyla birçok genç sanatçıya ilham veren çellonun tanınmış isimlerinden İngiliz Steven Isserlis ve Kanadalı ünlü piyanist Connie Shih, ilk kez birlikte Türkiye'de sahne alacak.

İrlandalı ve Türk sanatçılardan oluşan etnik müzik grubu "Yurodny", Türk besteci Onur Türkmen'in " Ahmet Haşim'den W.B. Yeats'e Bizans'a Seyrederken" adlı eserini ilk kez seslendirecek.

Festivalin kapanışını ise Rauf Abdullayev şefliğinde, keman sanatçısı Toğrul Ganiyev ve piyanist Murat Adıgüzelzade solistliğindeki Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası yapacak.

Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm, Dışişleri ile Milli Eğitim bakanlıklarının da katkı sunduğu festivale, 20 ülkeden 360'a yakın sanatçı katılacak.

Biletleri 25 ile 90 liradan satışa sunulacak festival, 30 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Müzik Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement