Basketbol: Nba Global Games 2014 - Son Dakika
Spor

Basketbol: Nba Global Games 2014

San Antonio Spurs'e 96 90 yenilen Fenerbahçe Ülker, NBA takımlarına karşı ikinci yenilgisini aldı Karşılaşmanın en skorer oyuncusu, 30 sayıyla Fenerbahçe Ülkerli Goudelock oldu.

11.10.2014 22:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NBA Global Games 2014 organizasyonunda San Antonio Spurs'e 96-90 yenilen Fenerbahçe Ülker, NBA takımları karşısında ikinci yenilgisini aldı.

Sarı-lacivertli ekip, Ülker Sports Arena'da konuk ettiği Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nin (NBA) geçen sezonki şampiyonu karşısında iyi bir mücadele ortaya koyduysa da 6 sayı farkla yenilmekten kurtulamadı.

İki yıl önceki organizasyonda Boston Celtics ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe Ülker, maçı 97-91 kazanarak, bir NBA takımını yenen ilk Türk ekibi olmuştu. 2013 organizasyonunda Oklahoma City Thunder ile karşılaşan sarı-lacivertliler, sahadan 95-82 mağlup ayrılmıştı.

NBA Global Games kapsamında Fenerbahçe Ülker'den önce Almanya'nın Alba Berlin takımıyla yaptığı maçı, son saniye basketiyle 94-93 kaybeden San Antonio Spurs, bu kez kazandı.

En skorer Goudelock

Karşılaşmanın en skorer ismi, 30 sayı atan Fenerbahçe Ülkerli Goudelock oldu.

Sarı-lacivertli oyuncuyu, San Antonio Spurs'ten 23 sayı ile Tim Duncan, 22 sayı ile de Tony Parker takip etti. Fenerbahçe Ülker'den Oğuz Savaş da 15 sayı ile mücadele etti.

Oğuz Savaş orta sahadan attı

Fenerbahçe Ülker'de Oğuz Savaş'ın orta sahadan attığı basket tribünleri ayağa kaldırdı.

Karşılaşmada ilk yarının son saniyelerinde orta alan çizgisi üzerinden bir adım atarak San Antonio Spurs potasına zor bir atış yapan Oğuz, isabetli şutuyla takımına 3 sayı kazandırdı. İlk yarı 47-40 NBA ekibinin üstünlüğüyle geçildi.

Preldzic korkuttu

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Preldzic son çeyrekte kolunda yaşadığı sorun nedeniyle korkuttu.

Maçın bitimine 10 dakika kala rakibinin sağ koluna darbesiyle acı içinde kenara gelen sarı-lacivertli oyuncuya, sağlık ekibinin kontrolünün ardından buz tedavisi yapıldı.

Slaven Bilic tribünde

Beşiktaş Futbol Takımı Teknik Direktörü Slaven Bilic, tribünde basketbolseverlerin arasında maçı izledi.

Fenerbahçeli futbolcular Dirk Kuyt, Raul Meireles ve Bekir İrtegün ise karşılaşmayı locadan takip etti.

Mücadelede iki NBA hakemi Tony Brothers ve Haywoode Workman ile beraber Türk hakem Tolga Şahin görev yaptı.

Banvit NBA Junior Cup'ta kategorilerinde birinci olan Anakent Koleji ve Bahçelievler Doğa Koleji takımları, üçüncü çeyrekteki bir molada basketbolseverlere takdim edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Basketbol: Nba Global Games 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement