Basketbol Şampiyonlar Ligi İçin Önemli Adım - Son Dakika
Spor

Basketbol Şampiyonlar Ligi İçin Önemli Adım

FIBA yetkilileriyle beraber Avrupa’nın 7 önde gelen basketbol federasyonu yetkilileri, Avrupa kupalarının geleceğini konuşmak üzere İtalya’nın Roma şehrinde bir araya geldi.

27.11.2015 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FIBA yetkilileriyle beraber Avrupa'nın 7 önde gelen basketbol federasyonu yetkilileri, Avrupa kupalarının geleceğini konuşmak üzere İtalya'nın Roma şehrinde bir araya geldi. Toplantıya katılan federasyonlar, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin 2016-2017 sezonunda başlamasına destek verdi.

FIBA Avrupa Başkanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Onursal Başkanı Turgay Demirel'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Türkiye adına Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay katıldı. Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Rusya ve Yunanistan temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne dair önemli kararlar alındı.

FIBA Başkanı Horacio Muratore ile FIBA Asbaşkanı ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'in yönettiği toplantıda katılımcıların tümü gerekli olan değişimlerle Basketball Champions League (Basketbol Şampiyonlar Ligi) projesine dair çalışmalarına devam etmeye karar verdi.

Federasyon başkanları üst seviye çekişmeyi ve şeffaflığı vaat eden projenin 2016-2017 sezonu için başlatılmasına destek verdi. Avrupa Basketbolunun büyümesi adına; 2016'nın ilk aylarında yarışma sistemi ve formatını netleştirmeyi hedefleyecek. Ayrıca, FIBA ile beraber temsil edilen federasyonlarla, bütün kulüpler ve liglerle de temasa geçilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Basketbol Şampiyonlar Ligi İçin Önemli Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement