Baski Ayvalık'ta Çalışmalarını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Baski Ayvalık'ta Çalışmalarını Anlattı

Baski Ayvalık\'ta Çalışmalarını Anlattı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ işletmesi ilçede yapılan çalışmalar ile ilgili kapsamlı bir toplantı düzenledi.

19.08.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ işletmesi ilçede yapılan çalışmalar ile ilgili kapsamlı bir toplantı düzenledi.

Ayvalık'ta Liman Restaurant'ta yapılan toplantıda; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, BASKİ daire yöneticileri, BASKİ'nin Edremit Bölgesi İlçe Müdürleri, Ayvalık Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri, Ayvalık Kent Konseyi, Ayvalık Tabiat Parkları Yürütme Kurulu üyeleri, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bu yıl ilçenin en önemli iki sorununun susuzluk ve kanalizasyon sorunları olarak öne çıktığını söyledi.

Ayvalık'taki alt yapısının oldukça eski olduğunu vurgulayarak, "Ama eskide olsa bu kanalizasyon şebekesine geçmişte ciddi müdahalelerin edilmiştir. Ancak ne yazık ki terfi istasyonları yeterince çalışılamamıştır" dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in ardından konuşan BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram da, BASKİ'nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bir işletme olduğunu ifade ederek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un izinli olması nedeniyle toplantıya katılamadığını söyledi.

Ayvalık'ta geçtiğimiz yıl Altınova ve Küçükköy'de susuzluk sorunun pek bulunmadığını ancak, ilçe merkezinde susuzluğun yaşandığını belirterek, "Biz susuzluk sorununu kökünden çözümlemek için Altınova'daki su kaynaklarından yeni bir ana hat çekerek çözümlemeye çalışıyoruz. Ayvalık'a; Altınova'dan 17'şer kilometreden 3 ayrı ana hat ile su getirmeye çalışıyoruz. Ancak bu hatlarda çok ciddi patlaklar oluşuyor. Bunun yanı sıra Yeni Hastane binasının bulunduğu noktada 3 bin metreküplük su deposu var. Fakat kot farkı nedeniyle bu depoyu yeterince kullanamıyoruz. Bu yüzden de önümüzdeki yıl bu su deposunun hemen yanına 10 bin metreküplük yeni bir depo kurmayı hedefliyoruz" dedi.

İller Bankası aracılıyla Dünya Bankası'ndan alınacak uzun vade kredi ile Madra Barajı'ndan su alınması yönünde girişimlerinin tamamlandığını ve bankanın da bu projeyi onayladığını belirten Mustafa Bayram, kırsal mahallelerdeki arsenikli su sorununu da her kırsal mahalleye çeşmeler kurarak geçici çözümler bulmayı hedeflediklerini belirtti.

Sarımsaklı'daki Yonca 1 bölgesindeki hazırladıkları projenin acil olarak hayata geçirilerek, bu sezon sonuna kadar sorunu çözümlemeyi hedefledikleri belirten Bayram, "Turizm Bakanlığı'ndan aldığımız 2 milyonluk kredi ile Cunda Adası ile Ayvalık arasındaki ana kanalizasyon bağlantısını bu ayın sonuna kadar çözümleyeceklerinin müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Gençer, Ayvalık'ta BASKİ'nin su ve kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi ve ana boru hattında eksik olan terfi merkezlerinin tamamlanmasına yönelik verdiği sözü tutmasını isteyerek, "Sayın BASKİ Genel Müdürümüz burada misafirdir. Sayın Müdür bizlere; Cunda-Ayvalık arasındaki ana hat 1 ay içerisinde devreye gireceğini, Ayvalık Belediyesi tarafından dökülen yeni asfalt yollarda BASKİ'nin yapmış olduğu alt yapı onarımlarının yapılacağını, eğer BASKİ bunu yapmayacaksa Ayvalık Belediyesi olarak bizim yapacağımızın mesajlarını vermiştir. Rögarların daha fazla araçla takip edilip, temizlenmesini aynı şekilde terfi istasyonlarıyla pompaların bu vaziyetten kurtulmasını istiyoruz. BASKİ'de bu konuda bizlere sözünü vermiş durumdadır" diyerek toplantıyı kapattı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baski Ayvalık'ta Çalışmalarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement