Baski Kıyıdaki Rezalete El Attı - Son Dakika
Yerel

Baski Kıyıdaki Rezalete El Attı

Baski Kıyıdaki Rezalete El Attı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde atık suyun denize pompalandığı derin deşarj hattında yaşanan patlak giderilemediği için BASKİ, hattın yenilenmesi için çalışmalara başladı.

12.06.2016 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde atık suyun denize pompalandığı derin deşarj hattında yaşanan patlak giderilemediği için BASKİ, hattın yenilenmesi için çalışmalara başladı.

Bandırma Belediyesi'ne ait kanalizasyon atık tesisinden Bandırma Körfezi'ne derin deşarj yönteminde uzun bir süredir yaşanan hatta ki patlak sorunu, oluşturduğu pis koku ve kötü görüntü sebebiyle vatandaşların yoğun tepkisine neden oluyordu.

7 yıldır patlak olduğu öğrenilen derin deşarj borusunun, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ'ye yapılan şikayetler sonucunda, BASKİ tarafından gündeme alındığı, sorunun çözümü için BASKİ yetkililerinin kontrolü altında, üç dalgıcın hat üzerinde sorunu belirlemek amaçlı dalış gerçekleştirdiği, ancak hattaki patlakların yamanarak giderilmesinden beklenen sonuç elde edilemediği için mevcut hattın komple yenilenmesine yönelik karar alınarak, BASKİ tarafından çalışmalara başlandığı bildirildi.

UĞUR: "HAT İKİ AY İÇİNDE YENİLENECEK"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, dün Bandırma'da haşere ile mücadele konusunda yaptığı açıklamada yaşanan soruna değinerek, "Derin deşarj sistemi Bandırma'da 1990 yılında hizmete girmiş. 830 metre uzunluğundaki boru kırılmış. Ne zaman kırılmış bu boru tam 7 yıl önce hala yapılmamış. Şimdi biz 500 metre açığa yeni boru hattı yapacağız. Bunu da 2 ay içinde bitireceğiz. Büyükşehir olarak hiçbir ilçeyi ayırt etmeden hepsine hizmet götürüyoruz. Laf olsun diye muhalefet yapmak hiç hoş olmuyor" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baski Kıyıdaki Rezalete El Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement