Baskil'de Kadın Cenazesi Yıkama Kursu - Son Dakika
Güncel

Baskil'de Kadın Cenazesi Yıkama Kursu

Baskil\'de Kadın Cenazesi Yıkama Kursu

Elazığ'ın Baskil İlçesi'nde kadın cenaze yıkayıcısı yetişmesi için İlçe Müftülüğü'nün talebi üzerine Halk Eğitim Müdürlüğü'nde kurs açıldı.

06.03.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın Baskil İlçesi'nde kadın cenaze yıkayıcısı yetişmesi için İlçe Müftülüğü'nün talebi üzerine Halk Eğitim Müdürlüğü'nde kurs açıldı.

Baskil İlçesi Halk Eğitim Müdürlüğü, ilçe müftülüğünün talebi üzerine kadın cenazesi yıkama kursu açtı. 16 kadın, kursa başvurdu. Önceki gün başlayan ve 12 Mart'ta sona erecek kursta, cenaze yıkama eğitimini de bir kadın veriyor. Bir giysi mağazasından temin edilen kadın manken maketi üzerinde kadın cenazesinin nasıl yıkanması gerektiği,  kursiyerlere uygulamalı olarak gösteriliyor.

Kadın cenazesi yıkamada ilçede yaşanan sıkıntıların gidermek için böyle bir kursu başlattıklarını belirten Halk Eğitim müdürü Özden, "İlçemizde kadın cenazesi yıkanması konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Tek kadın, kadın cenazesi yıkamasına yetmiyordu. Bu yüzden müftülüğümüzün talebi üzerine biz de böyle bir kurs açtık" dedi.

İl Müftüsü Halil Kılıç da, verilecek kursun ardından ilçede kadın cenazesi yıkama sıkıntısının sona ereceğini belirterek, talebin yoğun olması üzerine ikinci bir kurs daha açabileceklerini söyledi. - Baskilelazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baskil'de Kadın Cenazesi Yıkama Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement