Başkonsolos Guluyev'den, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkonsolos Guluyev'den, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Ziyaret

Başkonsolos Guluyev\'den, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Ziyaret

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guluyev ve Konsolos Yardımcısı Arzu Haydarova, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

22.09.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guluyev ve Konsolos Yardımcısı Arzu Haydarova, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guluyev ve Konsolos Yardımcısı Arzu Haydarova, Azerbaycan Cumhuriyetine ait SOCAR Petrol şirketi tarafından yapılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen ve Doğu'daki en modern lise kompleksi olma özelliğine sahip Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek, okulu gezdi.

Ziyaret sırasında Okul Müdürü A. Cengiz Birdal tarafından okul hakkında Guluyev'e bilgi verildi. Başkonsolos Nuri Guluyev, ziyaretlerinin amacının; eğitim öğretim yılı başlangıcında Azerbaycan Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kardeşliğin bir nişanesi olan bu kurum öğretmen ve öğrencilerine başarılar dilemek ve iyi dilek niyetlerini ifade etmek olduğunu belirtti.

Okul Müdürü A.Cengiz Birdal da böyle bir kompleksi Kars'a kazandırdığından dolayı Azerbaycan devletine minnettar olduklarını ifade etti.

Birdal, "Okulumuzda Elektrik Tesisat Pano Montörlüğü, Gıda İşleme, Otomotiv Elektomekanikeriliği, Tarım Makineleri Bakım Onarım,,Pvc doğrama ve dış cephe kaplama sistemleri, Bilgisayarlı ağ sistemleri dallarında eğitim verildiğini halen 660 öğrencinin eğitime devam ettiğini dile getirerek; okulumuzun Azerbaycan da bir okul ile kardeş okul protokolü yapılmasının planlandığını Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hatıra ormanı kurulması gibi hususlarda da Başkonsoloslukla işbirliği içerisinde hareket etmek istiyoruz" dedi.

Daha sonra Azerbaycan Başkonsolosu Nuri Guluyev, okuldaki bölümleri gezerek yetkililerden bilgi aldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkonsolos Guluyev'den, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement