Başkonsolos Öztürk Yılmaz'dan İlk Açıklama - Son Dakika
Güncel

Başkonsolos Öztürk Yılmaz'dan İlk Açıklama

IŞİD tarafından kaçırıldıktan 101 gün sonra kurtarılan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'dan ilk açıklama.

20.09.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, 101 günlük esaretten sonra ilk kez konuştu. Yılmaz, ‘Büyük sıkıntılar çektik ancak insan ülkesi için bunlardan gocunmaz, bunlardan gurur duyar. Bende ülkem için katlandığım her şeyden gurur duyuyorum’ dedi.

Konuşmasına teşekkürle başlayan Öztürk Yılmaz özellikle MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a teşekkür etti. Yılmaz; ‘Öncelikle çok mutluyum vatanımıza kavuştuğumuz için. Burada emeği geçen önce sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın Başbakanımıza, sayın Dışişleri Bakanımıza, Sayın Dışişleri bakan yardımcımıza, özellikle sayın MİT Müsteşarımıza, tüm MİT çalışanlarına, Genelkurmay Başkanlığımıza ve önceki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül beyefendiye ve bize dualara eden herkese teşekkür ediyoruz’ dedi

ÜLKEM İÇİN KATLANDIĞIM HER ŞEYDEN GURUR DUYUYORUM

Büyük sıkıntılar çektiğini ancak insanın ülkesi için bunlardan gocunmayacağını söyleyen Öztürk, “102 gün geçti dolaysıyla esaretten kurtulmanın günüydü bugün. Dün Sayın Başbakanımıza geliyoruz diye haber verdiğimizde Sayın Başbakanımız bana ‘Öztürk hoş geldin’ dedi. Demek ki benden daha yakın takip ediyorlarmış. Sağ olsunlar her şeyi en iyi şekilde takip ettiler. Şahsen devletimle, ülkemle gurur duydum. İnsan vatanı için gittiği görevde her şey gelebilir. Musul terör olaylarının merkezi, dünyanın en tehlikeli yeri. Binlerce insanın öldürüldüğü bir yer. Böyle bir yerde bayrak dalgalandırmak kolay iş değil ve yaşananlarda herkesin malumu. Bizde büyük sıkıntılar çektik ancak insan ülkesi için bunlardan gocunmaz, bunlardan gurur duyar. Bende ülkem için katlandığım her şeyden gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Başkonsolos Öztürk Yılmaz\'dan İlk Açıklama
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkonsolos Öztürk Yılmaz'dan İlk Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement