Başoğlu Seçim Turlarına Başladı - Son Dakika
Yerel

Başoğlu Seçim Turlarına Başladı

Başoğlu Seçim Turlarına Başladı

2015 Genel Seçimlerinde Milletvekili adayı olabilmek için CHP İlçe Başkanlığından istifa eden Umut Başoğlu aralıksız gezilerini ve ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor.

03.02.2015 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 Genel Seçimlerinde Milletvekili adayı olabilmek için CHP İlçe Başkanlığından istifa eden Umut Başoğlu aralıksız gezilerini ve ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor.

Bu kapsamda İl Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koşar, İlçe Sekreteri Yüksel Ermiş,İlçe Başkan Yardımcısı Hamza Başören, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri,Perşembe Belde Başkanı İsmail Hakkı Durdu ve Filyos Belde Başkanı Sezgin Gültepe ile birlikte vatandaşları ziyaret etti . Vatandaşlarla sohbet eden heyetin önüne en büyük sorun olarak bir kez daha işsizlik çıktı. Konu ile ilgili Vatandaşlara açıklama yapan Başoğlu; "Müneccim olmaya gerek yok bölgede ve ülkede yaşayan her vatandaşımız şu olayı net olarak bildiği gibi çok derinden acı olarak da yaşıyor.İşsizlik ev,aile,ocak,çevre tanımıyor.vurduğu yeri yıkıp talan edip geçiyor.İşsizlik yüzünden ocakları sönen aileleri, göç veren kardeşlerimizi bilmek için, acılarına şahit olmak için bilim adamı olmaya gerek yok.Köylerimiz kapanan evlerle dolu.1994 yılında mezar kazanlar hala köylerde mezar kazıyorlar.Böyle giderse köylerimizde cenaze kaldıracak cemaat bulamayacağız. Bölgenin ivedi olarak kalkınmada öncelikli 4. Bölgeye alınabilmesi bu bağlamda ticaretin hızlanması, yatırımcıların bölgeye teşviki sağlanabilmeli,TTK devlet eliyle acilen rehabilite edilip yıllık kömür rezervi artırılabilmeli buda en az 5 ila 7 bin arasında istihdam demek. Tabi ki bunlar belki göç edenleri geriye getirmeyebilir ama 10 yıllık süreçte yeni göçleri engeller, asıl çözüm Filyos Vadi Projesi projeyi hayal olmaktan çıkartıp somut yaklaşım ve adımlarla, siyasi malzeme olarak kullanmadan hayata geçirebilmenin adımları atılmalıdır. Eğer gerçekten ciddi olarak üstünde durursak, siyasi malzeme olarak ve siyasette her sıkıştığımızda tutunabilecek bir dal olarak tutunmaktan vazgeçersek, gerçekten ve samimi olarak bölgenin kurtuluşu olarak görürsek ivedi adımlara ihtiyaç var" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başoğlu Seçim Turlarına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement