Başörtü Mağduru Aday Meclis Yolunda - Son Dakika
Politika

Başörtü Mağduru Aday Meclis Yolunda

Başörtü Mağduru Aday Meclis Yolunda

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı A. Nilgün Tomakin, Türkiye’de bir dönem yaşanan başörtüsü yasakları sebebiyle 26 yaşında giymesi gereken avukatlık cübbesini 17 yıl gecikmeyle 43 yaşında giyebildi.

15.05.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı A. Nilgün Tomakin, Türkiye'de bir dönem yaşanan başörtüsü yasakları sebebiyle 26 yaşında giymesi gereken avukatlık cübbesini 17 yıl gecikmeyle 43 yaşında giyebildi.

Antalya Serik İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan AK Parti Ordu Milletvekili Adayı A. Nilgün Tomakin, 1995 yılında sınıf arkadaşı olan eski AK Parti İl Başkanlarından Süleyman Tomakin'in evlilik teklifini kabul ederek Ordu'ya gelin geldi. 1996 yılında ise Ordu Barosu'ndan avukatlık ruhsatını aldı. Ancak ruhsatını almasının ardından başörtüsü sebebiyle avukatlık yapamayacağı, duruşmalara giremeyeceği belirtildi. Bu karardan büyük üzüntü duyan Nilgün Tomakin, başörtüsünü avukatlığa tercih etti. Nilgün Tomakin, başörtüsü sebebiyle avukatlık yapamayınca kermes, sergi, yardımlaşma gibi sosyal faaliyetlere katılarak, yerel bir TV'de 'Kadın ve Çocuk' üzerine programlar yapmaya başladı.

CÜBBESİNİ 17 YIL SONRA GİYEBİLDİ

AK Parti'nin 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmasının ardından Ordu teşkilatında Kurucu Kadın Kolları Başkanlığı'nı üstlenen ve yıllarca ilçe ilçe, köy köy dolaşarak başarılı çalışmalarda bulunan A. Nilgün Tomakin, 2013 yılı Ocak ayında Danıştay'ın aldığı "başörtülü avukatlar duruşmalara girebilir" kararıyla yeni bir döneme başladı. Eşi Avukat Süleyman Tomakin ile birlikte kurdukları 'Tomakin Hukuk Bürosu'na bağlı bir avukat olarak başörtüsüyle duruşmalara çıkan A. Nilgün Tomakin, 26 yaşında giymesi gereken avukatlık cübbesini ancak 43 yaşında giyebildi. Avukatlık cübbesini giymesinin ardından siyaset alanındaki çıtasını yükselten Tomakin, 7 Haziran seçimleri için AK Parti'den milletvekili adayı oldu.

"YENİ TÜRKİYE'YE İNANIYORUM"

AK Parti Ordu 4. Sıra Milletvekili Adayı olan A. Nilgün Tomakin, seçim çalışmalarını sürdürürken en çok ilgiyi kadınlardan görüyor. Partili partisiz her kesimin takdirini toplayan Tomakin, AK Parti'nin kurulduğu 2001'de hangi ruh ile çalışıyorsa 2015'te de o ruh ve inanç ile çalıştığını vurguladı. Türkiye'nin çok önemli süreçlerden geçtiğini, post-modern darbe süreçlerinin yaşandığı seküler rejimden demokrasi rejimine doğru hızla yol aldığını belirten Tomakin, "Artık büyük acıların yaşandığı eski Türkiye'yi bırakıp yeni Türkiye'yi ortaya çıkarmak için elbirliği ile çalışmak zorundayız. Demokrasi ve özgürlüklerin insanca yaşandığı, eski acı tabloların bir daha olmayacağı bir Türkiye için yüreğimizi ortaya koymalıyız. Bir daha eski Türkiye'nin yaşanmayacağına, yeni bir Türkiye ortaya çıkacağına inanıyorum. Tüm toplumumuzun buna inanmasını istiyorum. Bugün beynimizde ne düşünürsek yarın bizim kaderimiz olacaktır" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başörtü Mağduru Aday Meclis Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement