Başörtülü barbie instagram fenomeni oldu - Son Dakika
Dünya

Başörtülü barbie instagram fenomeni oldu

Hicap giydirilen Barbie bebekler sosyal medya platformu Instagram'da fenomen haline geldi.

14.02.2016 13:50  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBC Barbie bebeklerin başörtülü fotoğraflarını Instagram hesabına koyan Nijeryalı öğrenciyle konuştu. Başörtülü Barbie bebekleri "Hijarbie" şeklinde tanımlayan eczacılık fakültesi öğrencisi Hanife Adam kendisine "Eğer Barbie hicap giyseydi nasıl olurdu?" sorusunu sorduğunu söylüyor.

''HİJARBİE''

Kendisi de hicap giyen 24 yaşındaki Adam, "Bir boşluk gördüm. Hicap giyen bir bebek daha önce hiç görmemiştim." diyor. Adam Barbie bebeklerin tesettürlü giysiler içindeki fotoğraflarını Hijarbie adı altında Instagram'da yayınlamaya başlayınca hesaba ilgi bir anda patlamış. Bugün hesabın 31 binden fazla takipçisi var.

BEBEKLERİN GİYSİLERİNİ KENDİSİ DİKİYOR

Bu tür bir tepki beklemediğini söyleyen Adam, "Pek çok insan buna benzer bir şey görmemişti. Ebeveynler kendi çocuklarına benzeyen oyuncak bebekler almak istiyor." dedi. Hesabın popülaritesi Adam'in daha fazla resim için daha fazla dikiş dikmesi anlamına geliyor. Çünkü bebeklerin giysilerini Adam kendisi dikiyor.

''BOMBA TAŞIDIĞINI İMA EDİYORDU''

"Bebeğe tek bir giysi yapmak 2 saatimi alıyor çünkü gerçekten küçükler ve detaylar konusunda dikkatli olmak gerekiyor." diyor Ancak Hijarbie fikri herkes tarafından iyi karşılanmıyor. Adam "Pek çok insan hicaplı bebekleri satın almak istedi ama İslam düşmanlığıyla da karşılaştım." dedi. "İnsanlar bebeklerle dalga geçiyordu ve bomba taşıdığını ima ediyordu" diye ekledi.

YANLIŞ ANLAMALARI DEĞİŞTİRECEĞİNİ UMUYOR

Hanife Adam Hijarbie'nin hicap giyen kadınlarla ilgili yanlış anlamaları değiştireceğini umuyor. Adam "Bazı insanlar kızların hicabı kendi tercihleri olmadan baskı altında oldukları için giydiklerini düşünüyor. Ama hicap baskı demek değil. Bu daha çok özgürlük ve kendini kapatmakla ilgili bir şey." diyor.

''MÜSLÜMAN KIZLARA İLHAM VERMEK İSTEDİM''

H&M ve Dolce & Gabbana gibi moda markaları yakın dönemde hicaba uygun koleksiyonlar hazırlamıştı. Adam ise hem oyuncak bebeklere hem de yetişkinlere göre hicap modası yaratmayı sürdüreceğini belirtiyor. "Ben Müslüman kızlara ilham vermek ve kendilerine benzeyen bebeklerle oynama seçenekleri olsun diye bu hesabı açtım.'' diyor Adam.

Başörtülü barbie instagram fenomeni oldu

Son Dakika Dünya Başörtülü barbie instagram fenomeni oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • (**): Gittikçe yobazlasiyoruz pek yakında Arabistan gibi olursak şaşırmayın bu ne rezalet takipçisi çokmus yuh artık 14 43 Yanıtla
  • cingene: müslümanlara saygili olalim. 15 8 Yanıtla
  • kuş uctu beybi: Yuh artik.oyuncagada turban takmislar.sacinin teli gorunmesin diye.ama gozler dudaklar boyali.ayaginda tayt var.zinhar gunah. 11 12 Yanıtla
  • Azad: Recebe din maskesi yapsınlar 10 13 Yanıtla
  • BAHAR.T: BU ÜLKEDE GİZLİ KAFİR ÇOK MALESEF BUNU ANLADIM ŞU YORUMLARA BAKIN YAZIKLAR OLSUN .. 11 9 Yanıtla
  • Cankız: Din herzamanki gibi ticarete meze olmuş Görevini yapmış yani 10 10 Yanıtla
  • isimsiz hazır cevap : allahim oyuncakları kapatıyorlar genç kızlar bittik biz 12 6 Yanıtla
  • Gamze: Çocukların daha terbiyeli oynayacağı bir oyun 4 13 Yanıtla
  • ASENA : ....BIR OYUNCAK BEBEGI BILE CUVALA SOKAN ZIHNIYET...YOBAZ DIN TUCCARLARI... 4 13 Yanıtla
  • Ahmet: Bir yanda kafir olmak ilerici,laik, çağdaş ama müslüman olmak yobazlık diğer yandan örtündüğünü sanıp ta yarı çıplak gibi vücut hatlarını gösteren zavallılar... ne günlere kaldık Allahım kopsun artık şu kıyamet 4 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı
    00:15 İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı

    İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde alıkoyduğu bazı gazetecileri 12 saatin ardından serbest bıraktı. Al Jazeera muhabiri İsmail El-Gul'un da aralarında olduğu gazetecilerin serbest bırakıldığı belirtildi. İsrail ordusu ise konuya dair henüz açıklama yapmadı. İsrail askerlerinin hastaneye baskını sırasında gazetecilerin kelepçelendiği, gözleri bağlandığı ve içeriklerinin yok edildiği ifade edildi. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ndeki operasyonun devam edeceğini duyurdu.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.


Advertisement