Başpehlivan Binici, Altın Kemerin Sahibi Oldu - Son Dakika
Yerel

Başpehlivan Binici, Altın Kemerin Sahibi Oldu

Başpehlivan Binici, Altın Kemerin Sahibi Oldu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri’nde Başpehlivanlığı Ferhat Binici kazandı.

06.09.2015 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri'nde Başpehlivanlığı Ferhat Binici kazandı.

Olimpiyat Park'ta kurulan Er Meydanı'nda gerçekleştirilen güreşlere Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Dağıstan ve Acara Cumhuriyeti'nden toplam 500 sporcu katıldı. Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Selami Keskin ve Zafer Aynalı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Güreş İl Temsilcisi Fahrettin Ertürk ile diğer yetkililerin iştirak ettiği karakucak güreşleri, kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Dereceye giren sporculara toplam 200 altının verildiği Büyükşehir Belediyesi'nin bu dev organizasyonunda Başpehlivana da altın kemer hediye edildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuşmasına şehitlik mertebesinin öneminden bahsederek başladı. Başkan Sekmen, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başta anne ve babaları olmak üzere bütün milletimize baş sağlığı diliyorum. Şehitlerimiz, Peygamberlikten sonraki o yüce mertebeye erişti. Bize devretmiş olduğunuz bu al bayrağı Erzurum ve Türkiye'nin her köşesinde dalgalandırmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin kalkınıp ilerlemesini istemeyenler var. Ama bilmeliler ki bu millet bin yıldır bu topraklarda yaşıyor. Anadolu, Çanakkale'de 250 bin, Sarıkamış'ta da 90 bin şehidi bağrında tutuyor. Birileri iyi bilmeli ki bu millet bu ülkeyi böldürtmez, bu ülkeyi parçalatmaz. Bu ülke 78 milyon vatandaşıyla el ele, gönül gönüle vererek huzuru ve kalkınmayı ilelebet sürdürecek" diye konuştu.

"ATA SPORUMUZ İÇİN YENİ YILDIZLAR KEŞFEDİYORUZ "

Başkan Mehmet Sekmen, güreşte yeni yıldızları keşfettiklerini söyledi. Karakucak güreşlerinin önemine vurgu yapan Sekmen, şunları kaydetti: "Bu yıl ikincisini yaptığımız bu güreşlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Vatandaşlarımızın aklına 'Böyle bir ortamda bu organizasyon yapılmalı mı?' diye bir düşünce gelebilir. Terör, 'Biz bunlara bu işleri yaptırmayalım' der. Bu yüzden eylem yapar. Bunun için büyüklerimizle görüştük. Dendi ki, 'Milletimizin birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var. Bu organizasyonlar yapılmalı'

Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak başta ata sporumuz olmak üzere spora büyük bir önem veriyoruz. Şehirlerin ve ülkelerin tanıtımında sporun büyük bir faydası var. Bizim ata sporu dediğimiz güreşimiz, ciridimiz, kayağımız başta olmak üzere bu şehir sporla anılacak, bu şehirde doğmuş, Erzurum kimliğini taşıyan sporcularımız gerek Türkiye çapında, gerekse de uluslararası arenada ülkemizi başarılı bir şekilde temsil ederek, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirecekler. Güreş deyince Erzurum akla gelir. Erzurum deyince de yine güreş akla gelir.

İnşallah Olimpiyat ve Dünya şampiyonalarına Erzurum'dan güreşçiler göndereceğiz. Bilindiği gibi Türkiye Şampiyonası'nda Erzurum takımımız birinci oldu. Türkiye Şampiyonluğu kupasını Erzurum'a getirdi. Buradan bütün gençlere sesleniyorum. Gençlerimiz mutlaka spor yapmalı, eğitimlerine devam etmeli. Bir şehrin, bir ülkenin kalkınması eğitimle, tanınması da sporla oluyor."

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin 300 noktasında çalıştığını ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehrin Atıksu Arıtma Tesisi'ni bitirdik. Artık bu şehrin atık suları sağa sola akmayacak, Arıtma Tesisimize gidecek ve orada arıtılacak. Altyapıya başladık. İçme suyu borularını değiştiriyoruz. Şebekeye çelik borular döşüyoruz. Yağmursuyu kanalı yapıyoruz. Kanalizasyonları yeniliyoruz. Modern bir altyapıya kavuşacağız. Cazibe merkezi olan prestij caddeleri oluşturuyoruz. Şehir yeniden kendine geliyor. İnşallah Çat Yolu'na yeni bir cadde yapıyoruz. Palandöken'de bir cadde açıyoruz. 20 ilçemizin de 20'sinde alt yapı çalışmaları, su, kanalizasyon devam ediyor. 300 mahallemizde içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. Grup yolları yapıyoruz. Semt konaklarımız devam ediyor. Fuar Merkezi ihale edildi, inşallah inşaatı başlıyor. Canlı Hayvan Borsası'nın ihale süreci devam ediyor. Erzurumspor'un altyapı tesislerinin inşaatı devam ediyor. Sokak sağlıklaştırması ve cephe giydirmeleri devam ettiriyoruz." Sekmen, Polonya ve İstanbul'da düzenlenen 2015 Avrupa Ümitler Serbest Güreş Şampiyonası ile 2015 Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası'nda Avrupa derecesi elde eden Büyükşehir'in Pehlivanları Murat ve Ahmet Ertürk kardeşlere 40 ve 55 Cumhuriyet altını hediye etti. Sekmen, gelecek yıl düzenlenecek olan karakucak güreşlerinde sportif yeniliklerin yanı sıra izzet ve ikram için dev kazanların kaynayacağını sözlerine ekledi.

ERZURUM, SPORDA DA DÜNYA GÜNDEMİNDE

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, Erzurum'un sporda da dünyanın gündeminde yer aldığını bildirdi. Kiremitci, şöyle konuştu: "Erzurum, sporda da dünyanın gündeminde… 'Erzurum'u sporun, kültürün ve yatırımların merkezi yapacağız' demiştik. Vaatlerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. İşte bugün uluslararası bir spor organizasyonuyla daha yine beraberiz. Erzurum'da önceki günlerde 14 Yaş Türkiye Tenis Turnuvası'nı düzenledik. Bugün Uluslararası Karakucak Güreşleri'nin ikincisini düzenliyoruz. 4 gün sürecek olan Cumhurbaşkanlığı Boks Turnuvası başladı. Bu ne demek? Her gün, her hafta Erzurum'da sporla, kültürle iç içe organizasyonlar düzenleniyor. Erzurum; sporu ve kültürü doyasıya yaşıyor demek. Tabi bu fırsatı bizlere veren, bizlerin ufkunu açan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi'ye çok teşekkür ediyoruz. Bizler sadece mutfakta projeler hazırlıyoruz, öneriler sunuyoruz ve Başkanımıza takdim ediyoruz. Kabul etmek ve ufuk açmak Başkanımıza aittir. Bu yönüyle Erzurumlular adına Başkanımıza teşekkür ediyorum. Seneye bu alana 4 bin 600 seyirci tribünlü bir güreş meydanı inşa edeceğiz." Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da, dev organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Kıraç, Erzurum'da güreş sporunda dün olduğu gibi bugün de asrın pehlivanlarının yetişeceğini kaydetti. Mehteran takımının ezgileriyle coşan pehlivanlar galip gelmek için rakiplerine er meydanını dar etti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi karakucak güreşlerinde spor severlere pilav ve ayran ikramında bulundu. Yıldızlar, Büyükler, Başaltı ve Başpehlivan kategorisinde yapılan güreşlerde Hüseyin Civelek'i yenen Erzurumlu Milli Sporcu Ferhat Binici, hem Başpehlivanlığı kazandı hem de altın kemerin sahibi oldu. Binici, altın kemeri Başkan Sekmen'in elinden aldı. Karakucak güreşlerinde dereceye girenlere madalya ve altın verildi. 2. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri'nde dereceye girenler şu isimlerden oluştu:

YILDIZLAR

30 KİLOGRAM

1-Mircavad Mabiyev,

2-Serdar Sucu

3-Oğuzhan Tuşik

35 KİLOGRAM

1-Emre Tahtacı

2- Mehmet Serkan Kurt

3-Burak Kaya

40 KİLOGRAM

1-Ömer Kayaoğlu

2-Eray Şimşek

3-Ömer Demir

45 KİLOGRAM

1-Burak Sinin

2-Veysel Alkan

3-İbrahim Teymur

50 KİLOGRAM

1-Abdurrahman Ertürk

2-İbrahim Özcan

3-Orhan Aydın

55 KİLOGRAM

1-Kazım Güllü

2-Mücahit Kandeş

3-Metehan Gözcü

60 KİLOGRAM

1-Bülent Deveci

2-Akın Ulutaş

3.Yusuf Altun

BÜYÜKLER

55 KİLOGRAM

1-Enes Sağlam

2-Ahmet Peker

3-Arif Hüseyinov

60 KİLOGRAM

1-Masur Bayoğlu

2-Vedat Bulduk

3-Ali Karaboğa

66 KİLOGRAM

1-Köksal Muşli

2-M.Emin Ögüt

3-Ömer Uzun

74 KİLOGRAM

1-Murat Ertürk

2-Mustafa Kuyucu

3-Biorgi Sawopzie

84 KİLOGRAM

1-Adem Akbulut

2-Kadir Yazıcı

3-Celal Dal

BAŞALTI

96 KİLOGRAM

1-Ahmet Bilici

2-Fırat Binici

3-Müren Mutlu

BAŞPEHLİVAN

1-Ferhat Binici

2-Hüseyin Civelek

3- Onur Balcı - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başpehlivan Binici, Altın Kemerin Sahibi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement