Başpehlivan Fatih Atlı, Kırkpınar'da Güreşemeyecek - Son Dakika
Güncel

Başpehlivan Fatih Atlı, Kırkpınar'da Güreşemeyecek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Başpehlivan Fatih Atlı ile röportajKırkpınar'da 2014'ün başpehlivanı Fatih Atlı, sakatlığı nedeniyle bu yıl organizasyonda yer alamayacak Fatih Atlı: "Kırkpınar'da er meydanına çıkamayacağım. Bir güreşçinin başına gelebilecek en kötü şey benim başıma geldi"SALİH BARAN - HAKAN ŞAHİN - Başpehlivan Fatih Atlı, sakatlığı sebebiyle 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılamayacak.

22.07.2016 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başpehlivan Fatih Atlı ile röportaj

Kırkpınar'da 2014'ün başpehlivanı Fatih Atlı, sakatlığı nedeniyle bu yıl organizasyonda yer alamayacak

Fatih Atlı:

"Kırkpınar'da er meydanına çıkamayacağım. Bir güreşçinin başına gelebilecek en kötü şey benim başıma geldi"

SALİH BARAN - HAKAN ŞAHİN - Başpehlivan Fatih Atlı, sakatlığı sebebiyle 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılamayacak.

Fatih Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki hafta önce katıldığı Akyazı Yağlı Güreşleri'nde sakatlık geçirdiğini, arka baldırında yırtık oluştuğunu kaydetti.

Tedavisinin devam ettiğini ifade eden 2014'ün başpehlivanı, "Doktorum bir ay gibi bir tedavi süreci olduğunu söyledi. 15 gündür tedavim sürüyor, bu da bizim için yeterli olmadı. Güreşmem halinde sakatlığımın tekrarlayacağı söylendi. Hocalarımla değerlendirme yaptık ve riske girmeme kararı aldık. Bu nedenle Kırkpınar'da er meydanına çıkamayacağım. Bir güreşçinin başına gelebilecek en kötü şey benim başıma geldi." dedi.

İyi hazırlandığı ve çok formda olduğu bir dönemde sakatlandığını anlatan Fatih Atlı, Kırkpınar'da güreşemeyecek olmasından büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

"İyi kuralar çeken pehlivan, altın kemere ulaşır"

Fatih Atlı, Kırkpınar'a katılan başpehlivanlardan favori gösterilenlerin hemen hemen hepsinin iddialı olduğunu ifade etti.

Başpehlivan için kura çekiminin önemine değinen Fatih Atlı, "Bu sene başpehlivanı kura çekimlerinin belirleyeceğini düşünüyorum. Çünkü kötü kura çeken, üst üste çok iddialı rakiplerle güreşen pehlivan, altın kemere ulaşmakta çok zorlanır. İyi kuralar çeken pehlivan, altın kemere ulaşır." şeklinde konuştu.

Antalyalı pehlivanların üstünlüğüne son vermişti

Son yıllarda Antalyalı başpehlivanların öne çıktığı Kırkpınar'da, 2014'te altın kemeri kazanan Samsunlu Fatih Atlı, geçen sene Antalyalı Orhan Okulu'ya yenilerek altın kemerin ebedi sahibi olma yolundaki serisini devam ettiremedi.

Kırkpınar'da Antalyalı başpehlivanların üstünlüğü, 2009'da başladı. Söz konusu dönemde final güreşinde Ordulu Recep Kara'yı yenen Antalyalı Mehmet Yeşil Yeşil, 2010'da ise hemşehrisi Ali Gürbüz'e üstünlük sağlayarak altın kemeri üst üste iki kez kazandı.

Er meydanının 2011 ve 2012'deki başpehlivanı ise Antalyalı Ali Gürbüz oldu. Ali Gürbüz'ün 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde (2013) doping kullandığı tespit edildiği için altın kemer, İsmail Balaban'a verildi. Altın kemeri ebedi olarak Antalya'ya götürme hayali biten Ali Gürbüz'ün kemerini İsmail Balaban, yine Antalya'ya götürdü.

Kırkpınar'da 2014'ün final güreşinde Antalyalı İsmail Balaban ile karşılan Samsunlu Fatih Atlı, rakibini yenerek hem altın kemeri kazandı hem de Antalyalı pehlivanların son yıllarda er meydanındaki üstünlüğüne son verdi.

Geçen yıl ise çeyrek finalde Fatih Atlı'yı yenen Antalyalı Orhan Okulu, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son başpehlivanı oldu.

Başpehlivan Fatih Atlı, Kırkpınar\'da Güreşemeyecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başpehlivan Fatih Atlı, Kırkpınar'da Güreşemeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti
    12:09 Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yaşayan Bilal Yiğit, girdiği bunalım sonucu 2 adet akrep yedikten sonra yolcu otobüsünde fenalaştı. Samsun'da hastaneye kaldırılan Yiğit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi
    12:09 Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi

    Çin'de ankete dayalı kentsel işsizlik oranı 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puanlık düşüşle ortalama yüzde 5,2 seviyesinde gerçekleşti. Mart ayında ise işsizlik oranı yüzde 5,2 olarak kaydedildi. Kırsal kesimdeki göçmen işçi sayısı ise yüzde 2,2 artarak 185,88 milyona ulaştı. Ayrıca, Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası da yüzde 5,3 artış gösterdi.

  • Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı
    12:08 Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen 'Büyükler Bahar Kupası Türkiye Serisi-3' tenis şampiyonası, Türkiye'nin çeşitli illerinden 55 sporcunun katılımıyla başladı. Bandırma Tenis Kulübü ve Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen şampiyona, 19 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek. Turnuvaya Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan 55 sporcu, Bandırma'da kıyasıya bir mücadele verecek. Bandırma'yı temsil eden 8 oyuncu, şehrin ismini duyurmak için aylar öncesinden hazırlıklarına başladı.

  • Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı
    12:08 Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde devriye gezen yunus ekipleri, şüphelendikleri bir kişiyi durdurup arama yaptı. Yapılan aramada şüphelinin çaldığı ayakkabılar bulundu. Ayakkabılar sahibine teslim edilirken, şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi
    12:04 AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi

    Bursa İl Seçim Müdürü Mehmet US, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey için alkış istemesinin ardından aynı isteği AK Partili Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık için de yapmıştır.


Advertisement