Başpehlivan Kara'dan Edirne Valisi'ne Ziyaret - Son Dakika
Spor

Başpehlivan Kara'dan Edirne Valisi'ne Ziyaret

Başpehlivan Kara\'dan Edirne Valisi\'ne Ziyaret

Kırkpınar’da yaklaşık 11 yıl önce başa güreşerek Cumhuriyet’in en genç başpehlivan unvanına sahip olan Recep Kara, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i makamında ziyarete ederek, Kırkpınar’ın yurt dışına açılması gerektiğini söyledi.

24.07.2015 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırkpınar'da yaklaşık 11 yıl önce başa güreşerek Cumhuriyet'in en genç başpehlivan unvanına sahip olan Recep Kara, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i makamında ziyarete ederek, Kırkpınar'ın yurt dışına açılması gerektiğini söyledi.

654'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılmak üzere Edirne'ye gelen başpehlivan Recep Kara, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti. Başpehlivan Kara, yağlı güreşin ve Kırkpınar kültürünün kendi kabuğundan sıyrılarak, yurt dışına açılması gerektiğini dile getirdi. Kırkpınar'da 22 yaşında güreşmeye başlayarak, Cumhuriyet tarihinin en genç başpehlivanı olan Ordulu Recep Kara, yağlı güreşi ve Kırkpınar kültürünün tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini savundu.

Kırkpınar'ı uluslararası bir boyuta çıkarılması gerektiğini vurgulayan başpehlivan Kara, "Tanıtmazsak insanlar bilmiyor, Edirne'nin simgesi olan Selimiye ve Kırkpınar'la gurur duyuyoruz. Kırkpınar'ın düzenlenmesini ciddi olarak işlerini yapan organizasyon şirketlerine verilmesi gerekir. Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliği protokol çalışmalarını yapsın ama organizasyonu profesyonel şirketlerini yapması lazım. 2 ay önceden bu işinin yurt içi ve yurt dışında tanıtımı yapılacak. Bu tanıtımla Selimiye ve Kırkpınar Avrupa'nın dikkatini çeker. Bu şirketlere para verelim önemli değil ama tanıtımın ve gerekenin yapılması lazım" dedi.

KARA, AHMET TAŞÇIYI ELEŞTİRDİ

Başpehlivan Kara, Kırkpınar'da güreşerek en yaşlı başpehlivan unvanını almak isteyen efsanevi pehlivan Ahmet Taşçıyı da eleştirerek, "Edirne'ye geliyoruz Kırkpınar'a hep boş işlerle uğraşıyoruz. Şimdiki gündem Ahmet Taşçı 58 yaşında Kırkpınar'a gelip güreşerek rekor kıracak mı gibi şeylerle uğraşmamamız gerekir. Artık aşalım kendimizi, ben 33 yaşındayım. Kırkpınar'da 22 yaşında başpehlivan olarak, Cumhuriyet tarihinin en genç başpehlivanı unvanını aldım. Üzülüyorum, 4-5 yıl daha burada güreş yaparım, ondan sonra güreşi bırakırım ama hiçbir gündemi yok, havası yok üzülüyorum. Kırkpınar'da yapılması gerekenleri Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza aktaralım ve bunu uluslararası bir boyuta yayalım, bu da inşallah size nasip olur Sayın Valim" şeklinde konuştu.

VALİ ŞAHİN: "KIRKPINAR'A STATÜ KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise Kırkpınar'a iyi bir statü kazandırmanın yollarını aradıklarını kaydederek, Sarayiçi'ni bir yıl boyunca halkın kullanımına açacakları projeyi anlattı. Sarayiçi'nin sit alanında olduğunu ifade eden Şahin, "Devlette birimlerden müsaade alma, vali de olsan, başbakan da olsan bazı kurumların müsaadesi olmadan hiçbir şey yapamıyorsun. Orası gerçekten bizim tarihi alanımız, sit alanı, orada bir şey yapabilmek için, bir kazam vurmak bile izine tabi. O vesileyle belediye başkanımızla çok güzel bir proje hazırladık. İzinlerimizi aldık oraya inşallah güzel bir stadyum yapacağız" diye konuştu.

Ziyaret kapsamında konuşan başpehlivan Kara, yurt dışında katıldığı uluslar arası spor organizasyonları anlatırken, vali Şahin de Edirne'nin kültür ve tarihi mimari zenginliklerinin başka ülkelerin elinde olsa daha iyi kullanılabileceğinin altını çizdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Başpehlivan Kara'dan Edirne Valisi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement