Başpehlivan Nail Kurt, Jübilesini Yaptı - Son Dakika
Yerel

Başpehlivan Nail Kurt, Jübilesini Yaptı

Başpehlivan Nail Kurt, Jübilesini Yaptı

Biga’nın yetiştirdiği ünlü başpehlivan Nail Kurt(45),düzenlenen yağlı güreş turnuvasında son kez çayırlara çıktı.

13.06.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga'nın yetiştirdiği ünlü başpehlivan Nail Kurt(45),düzenlenen yağlı güreş turnuvasında son kez çayırlara çıktı. Kurt, Ünal Kahraman ile yaptığı son güreşte galip gelerek jübilesini yaptı.

Atatürk Köprüsü altında düzenlenen sahada yapılan güreşlere 150 pehlivan katıldı. 1999 yılında baş altı şampiyonu olarak başpehlivanlık güreşlerinde güreşme hakkı elde eden Kurt, yaptığı açıklamada "1987 yılından 2015 yılına kadar 28 yıl güreşlerin içindeydim. Kırkpınar güreşlerinde çeyrek finale kadar yükseldim. Gönlüm isterdi ki daha güzel bir nostalji yaşamak ama arkadaşlarım bugün benim yanımda oldu. Beni çok mutlu ettiler. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bundan sonra il federasyonunca kule hakemiyim. Tek istediğim gençleri yetiştirip bu memleketin başpehlivansız kalmaması için var gücümle çalışmak" diye konuştu.

Cazgır Pele Mehmet'te Nail Kurt'un Biga'yı 28 yıldır tanıttığını belirterek, "Bu mutluluk para ile satın alınamayacak bir mutluluktur" diye konuştu. Başpehlivan Nail Kurt, Ünal Kahraman ile yaptığı güreşte galip gelerek jübilesini yaptı. Kurt, omuzlar üzerinde taşınarak alkış yağmuruna tutuldu.

Öte yandan, Biga esnaflarından Arzu Kasap Küçükkoç, turnuvada 5 bin lira vererek hanım ağa seçildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başpehlivan Nail Kurt, Jübilesini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement