Başrolde Ödüllü Kadınlar Var" - Son Dakika
Güncel

Başrolde Ödüllü Kadınlar Var"

Başrolde Ödüllü Kadınlar Var"

* Kadın hakları alanındaki çalışmalarıyla dünya çapında ses getiren Pulitzer Ödüllü yazar Sheryl Wudunn ve Oscar ve Emmy Ödüllü yönetmen Sharmeen Obaid Chinoy, Sabancı Vakfı tarafından düzenlenen 'Başrolde Ödüllü Kadınlar Var" konulu seminere katıldı.

11.12.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Kadın hakları alanındaki çalışmalarıyla dünya çapında ses getiren Pulitzer Ödüllü yazar Sheryl Wudunn ve Oscar ve Emmy Ödüllü yönetmen Sharmeen Obaid Chinoy, Sabancı Vakfı tarafından düzenlenen 'Başrolde Ödüllü Kadınlar Var" konulu seminere katıldı.

Ev sahipliğini Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın yaptığı seminerde sanatçı Sertap Erener de, Sezen Aksu ile birlikte yazıp Sabancı Vakfı'na armağan ettiği, "Kız Leyla, ayağa kalk Leyla" şarkısını seslendirdi.

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İSTANBUL/ DHA

Sabancı Vakfı'nın sivil toplum alanındaki yeni yaklaşımları tartışmaya açtığı Filantropi Seminerleri kapsamında, bu yıl 'Başrolde Ödüllü Kadınlar Var" konulu seminer düzenledi. Sabancı Center'da düzenlenen seminere kadın hakları alanındaki çalışmalarıyla Pulitzer Ödüllü yazar Sheryl Wudunn ile Oscar ve Emmy Ödüllü yönetmen Sharmeen Obaid Chinoy da konuşmacı olarak katıldı.

'KIZ LEYLA, AYAĞA KALK LEYLA"

Ev sahipliğini Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın yaptığı seminerde sanatçı Sertap Erener de, Sezen Aksu ile birlikte yazıp Sabancı Vakfı'na armağan ettiği, 'Kız Leyla, ayağa kalk Leyla" şarkısını seslendirdi.

'ŞİDDET EN ÇOK KIZ ÇOCUKLARINI VE KADINLARI ETKİLİYOR!

Seminerin açılış konuşmasını yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 'Şiddet aslında en temel insan hakları ihlali ve görüyoruz ki bu insan hakları ihlali maalesef en çok kız çocuklarını ve kadınları etkiliyor" dedi.

Türkiye'de kadın hakları alanında çözülmesi gereken ciddi sorunların olduğunu belirten Güler Sabancı, 'Dünya Ekonomik Forumu'nun 2014 yılı 'Küresel Cinsiyet Uçurumu' raporunda kadın erkek eşitliği konusunda Türkiye 142 ülke arasında 125'inci sırada yer aldı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın 2014 yılı 'Cinsiyete Dayalı Gelişme Endeksi' raporunda da Türkiye 148 ülke arasında 118'inci oldu" diye konuştu. Daha çok çalışmanın gerekliliğine vurgu yapan Sabancı, 'Yapılan her katkıya, yapılan her çalışmaya ihtiyacımız var. Sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına, diğer teşkilatların çalışmalarına, hepsine ihtiyacımız var, hepsi bir damla da olsa bu farkı yaratabilir" ifadesinde bulundu.

'KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU'NUN KURULMASINIDAN MEMNUNİYET DUYARIZ"

Kadın meselesinin çok boyutlu bir konu olduğunu belirten Sabancı, devamında şunları söyledi: 'Geçtiğimiz günlerde 'Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak, Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu' kurulacağı Resmi Gazetede yayımlandı. Bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz ve bunun kararlılıkla hayata geçirilmesini diliyoruz. Bugün burada birçok sivil toplum örgütünün temsilcileri var. Bu karara hepimiz sahip çıkmalıyız. Bu araştırmanın yapılması, uygulanması için hepimiz çaba göstermeliyiz" dedi.

Kadınların haklarını kullanmaları konusunda daha cesur olmalarını, erkeklerin de kadınlarla yana yana mücadele etmelerini isteyen Sabancı Medya temsilcilerinden de bu konuda daha çok duyarlılık beklediklerini ifade etti.

Saving Face(Bir Yüzü Kurtarmak) belgeselinin Oscar ödüllü yönetmeni Sharmeen Obaid Chinoy, Dünyada pek çok kadının en temel insan haklarından mahrum edildiğini görmeye tahamül edemediğini bu durum karşısında alarma geçtiğini anlatan Sharmeen Obaid Chinoy, Ancak daha çok araştırdıkça, olağanüstü cesaret ve kararlılık gösteren çok sayıda kadın buluyorum. Bunlar uzun süre devam eden adaletsizliklere karşı mücadele için seslerini yükselterek kalıpları yıkan, klişeleri yerle bir eden kadınlar" dedi.

Seminerin diğer konuşmacısı 'Gökyüzünün Yarısı' (Half The Sky) ve 'Bir Yol Göründü'(A Path Appears) kitaplarının yazarı Sheryl WuDunn de konuşmasında 'Hepimiz kendi toplumlarımızla daha yakın ilişkiler kurarak değişimi yaratmaya yardımcı olabiliriz" diye konuştu. Konuşmacılar ayrıca kadın hakları konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başrolde Ödüllü Kadınlar Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement