Başsavcı Bayar'dan Fetö Operasyonları Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başsavcı Bayar'dan Fetö Operasyonları Açıklaması

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, FETÖ/PDY soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu.

12.08.2016 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, FETÖ/PDY soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlar ve sonuçları hakkında bilgi veren Başsavcı Duygu Bayar, "Sinop Cumhuriyet Başsavcılığımızca Sinop il merkezi ve mülhakatlarımız olan Ayancık, Gerze ve Türkeli ilçelerini de kapsayana şekilde doğrudan soruşturma yürüttüğümüz Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs ve Silahlı FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olma suçlarına ilişkin olarak; 12 Ağustos 2016 tarihi itibari ile toplamda 290 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 117'si tutuklama istemiyle sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştır. 113 kişi hakkında ise mahkeme tarafından adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca firari olan 29 şüpheli hakkında ise tutuklama istemli yakalama kararı çıkartılmıştır. Halen gözaltında olan şüphelilerimiz mevcuttur" dedi.

Bu soruşturmalar kapsamında daha önce açığa alınan 2 hakimin Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olduğu bilgisini veren Bayar, "11 Ağustos 2016 tarihi itibari ile Gerze ve Türkeli ilçelerimizde görev yapan toplam 2 hakim ve 1 cumhuriyet savcısı hakkında da gözaltı, arama ve el koyma işlemleri yapılmıştır. Yine bu soruşturmalar kapsamında 1 eski vali, içlerinde 1 albay, 1 yüzbaşının da bulunduğu çeşitli rütbelerde olan toplam 6 askeri personel, 26 polis, 55 öğretim üyesi ve diğer üniversite personeli, 25 cezaevi infaz koruma memuru, 3 adliye personeli, 4 Milli Eğitim Bakanlığı personeli, 13 Diyanet İşleri Başkanlığı personeli, 15 sağlık personeli, 73 özel okul, yurt, kolej, dershanede görev yapanlar, 18 esnaf, 9 adet diğer kurumlarda görev yapanlar ile emekli vb. haklarında adli soruşturma başlatılmış olup, soruşturmalar halen devam etmektedir" diye konuştu.

"Vatandaşlarımızın görgü ve bilgilerini paylaşmaları bir vatandaşlık görevidir"

Silahlı FETÖ/PDY Terör Örgütü ve Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs suçuna karşı tüm halkla birlikte mücadele edildiğini belirten Başsavcı Duygu Bayar şöyle konuştu: "Bu kapsamda terör örgütü ile bağlantısı olduğu bilinen kişiler ile ilgili bilgisi bulunan vatandaşlarımızın adli makamlara başvurarak görgü ve bilgilerini paylaşmaları aynı zamanda bir vatandaşlık görevidir. Terörle mücadeleye katkı sağlamak isteyen duyarlı vatandaşlarımızdan tanıklık yapmak isteyip de kimliğini gizlemek isteyenler için de kanunlarımızda düzenlemeler bulunmaktadır. Bu kapsamda Tanık Koruma Kanunu ve diğer kanunlar sayesinde gizli tanıklık müessesesinin istenildiği takdirde uygulanabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca bu örgüt ile geçmişte bağlantısı olan, üyeliği bulunan, fikir, eylem ve açıklamaları ile destek veren ancak pişmanlık duyarak bildiklerini adli merciler ile paylaşmak isteyen vatandaşlarımızın Cumhuriyet Başsavcılığımıza bizzat başvurarak, 'suç işlemeyi önlemek, mensup olduğu yasa dışı örgütün amaçladığı suçun işlenmesine engel olanları ve işlediği suçtan pişmanlık duyanları cezalandırmayarak topluma kazandırmak' amacını taşıyan 5237 sayılı TCK'nın 221. maddesinde düzenlenen 'etkin pişmanlık hükümlerinden' faydalanabileceklerini hatırlatmak isteriz. Soruşturmalarımız delil durumuna göre genişleyerek kesintisiz olarak devam etmektedir. Tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur." - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başsavcı Bayar'dan Fetö Operasyonları Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti
    18:29 Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

  • Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar
    18:27 Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin dikkat çekmemek için uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptıkları tespit edildi ve 142 adet hap ele geçirildi. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen o anlar da inceleniyor.

  • Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek
    18:25 Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin, seçim öncesi çıkan asılsız haberlere sandıkta cevap verileceğini belirtti. Bekin, medyanın partiye eşit yaklaşmadığını ve bazı kamu kurumlarının tarafsızlığını kaybettiğini ifade etti.

  • Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'
    18:25 Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı'nda düzenlediği mitingde, rakibi Altınok'un çocuklarını KPSS sınavına girmeden istisnai kadroyla memur yapmasını eleştirdi ve mülakat sisteminin hala kaldırılmadığını belirtti. Yavaş, hükümeti değiştirmenin tam zamanı olduğunu söyledi.

  • Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı
    18:24 Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Antalya'da partisinin mitinginde konuşarak İstanbul adaylarının çekilmesi için 3 şartını tekrarladı.

  • Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı
    18:23 Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı

    Hatay'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anı kameraya yansıdı. Yakalanan göçmenlerin barınma ve nakillerini sağlayan 2 kişi tutuklandı.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı
    18:23 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2 Nisan'dan itibaren 5 gün süreyle kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Valilik, alınan kararın İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na dayandığını belirtti. Yasak kapsamında tüm açık alan etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, miting gibi etkinlikler yasaklanmıştır.


Advertisement