Başsavcı Salihoğlu, HSYK Seçimlerinde Kazanan Adayları Tebrik Etti - Son Dakika
Güncel

Başsavcı Salihoğlu, HSYK Seçimlerinde Kazanan Adayları Tebrik Etti

Başsavcı Salihoğlu, HSYK Seçimlerinde Kazanan Adayları Tebrik Etti

Yargıda Birlik Platformu adaylarından Ömür Topaç ve Mehmet Durgun, İstanbul oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre HSYK üyeliğine seçilen isimler oldu.

12.10.2014 22:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıda Birlik Platformu adaylarından Ömür Topaç ve Mehmet Durgun, İstanbul oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre HSYK üyeliğine seçilen isimler oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu kazanan isimleri tebrik ederken, diğer hakim savcılar Topaç ve Durgun'u büyük bir coşkuyla karşıladı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinin İstanbul oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre üye seçilen adaylar Mehmet Durgun ve Ömür Topaç, İstanbul Adalet Sarayı'nda açıklama yaptı.

Oy veren herkese teşekkür eden Mehmet Durgun açıklamasında, "Türkiye Devleti'ne yakışır bir adalet sistemi tesis etmek için çalışacağız. Biz devlet adamı gibi konuşacağız. Herkes bizim kardeşimiz, herkes ile helalleşeceğiz. Kimseye düşmanlığımız, kinimiz, husumetimiz yok. Biz Türk milletinin merkezi olacağız. Türk milletinde ne varsa bizde olacak. Türk milletine yakışan bir yargı istiyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul'da yapılan oylamada resmi olmayan sonuçlara göre 857 oyla en çok alarak HSYK üyeliğine seçilen Ömür Topaç, seçim sonucunun Türk yargısına hayırlı olmasını temenni etti. Topaç, "Yargı açısından demokrasi şöleni olarak gerçekleşti. Çok uzun soluklu bir süreçte şunu diyorum; Türk demokrasi tarihinde bu kadar uzun soluklu maraton seçimi olmadı. Ama Türk yargısının unsurları hakim ve cumhuriyet savcıları kendisine yakışır bir şekilde bu sonucu aldı" dedi.

"TÜRK YARGISININ LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE BİR YARGI YÖNETİMİ OLUŞTURACAĞIZ"

Hakim ve savcılara, tüm meslektaşlarına şükranlarını sunduğunu belirten Topaç, "Bizler de inşallah bizlere gösterdiği destek karşılığında Türk yargısının layık olduğu şekilde bir yargı yönetimi oluşturacağız. Çok önemli, zor bir sürece giriyoruz. Ama şunu söylüyorum, gerçekten içten ve doğru çalışma tarzıyla biz hak ettiğimiz yeri bulacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bunu açıkça söylüyoruz. Bu sandığın kaybedeni yoktur, kazananı Türk yargısıdır. İnşallah el birliğiyle bu işin altından kalkacağız" diye konuştu.

"HSYK ÜLKEMİZİN KADERİNİ BELİRLEYEN BİR KURUM"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Durgun ve Topaç'ı tebrik etti. Salihoğlu açıklamasında, "Tüm arkadaşlar bugün uzun süreli bir maratonu sona erdirdik. Çok değerli savcı ve hakim arkadaşlarımızı kurula gönderdik. Topaç ve Durgun kardeşimiz İstanbul olarak gönderdiğimiz kardeşlerimiz. Hakim ve savcılara en iyi şekilde hizmet edeceklerine inanıyoruz. Gerçekten çok seviyeli ve güzel bir seçim yapılmıştır. Arkadaşlarımız hepsi hakim savcıdır ve tercihlerini serbest iradeleriyle kullanmışlardır. Önümüzdeki dönemin ülkemize hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Ülkemizin bulunduğu ciddi durumlar ortada. Yüksek hakimler kurulu da ülkemizin kaderini belirleyen bir kurum. Tüm arkadaşları tebrik ediyoruz. Bizleri en iyi şekilde Ankara'da temsil edeceklerine inanıyoruz" dedi.

Açıklamaların ardından adliye binasında kazananları tebrik eden hakim ve savcılardan oluşan grup hatıra fotoğrafı çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başsavcı Salihoğlu, HSYK Seçimlerinde Kazanan Adayları Tebrik Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement