BAT Türkiye, Yetenek İhracında Hız Kesmiyor - Son Dakika
Ekonomi

BAT Türkiye, Yetenek İhracında Hız Kesmiyor

BAT Türkiye, Yetenek İhracında Hız Kesmiyor

Türkiye'de faaliyet gösteren yaklaşık 25 uluslararası şirket 2007 yılından beri sayıları 500'ü aşan Türk yöneticiyi yurtdışına ihraç etti.

21.11.2014 09:17  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türklerin farklı kültürlere hızlı adapte olması, kriz yönetiminde başarılı ve sonuç odaklı bir çalışma tarzına sahip olması sayesinde gelecek 10 yıl içerisinde ülkemizden yurt dışına atanan yönetici sayısının daha da artacağı öngörülüyor.

Bu özellikler, Türk çalışanların uluslararası şirketlerin yurtdışı operasyonlarında giderek daha üst pozisyonlarda görev almasının da önünü açıyor. Türkiye'de faaliyet gösteren yaklaşık 25 uluslararası şirket 2007 yılından beri sayıları 500'ü aşan Türk yöneticiyi yurtdışına ihraç etti.

12 YILDA 44 YÖNETİCİ GİTTİ

2002 yılında Türkiye'de faaliyetlerine başlayan British American Tobacco (BAT) da Türkiye faaliyet gösterdiği 12 yıllık sürede yetenek ihracatında önemli bir performans elde etti.

BAT Türkiye bünyesinde görev yapan 44 yönetici bu süre içerisinde Romanya'dan Japonya'ya, İngiltere'den Endonezya'ya kadar geniş yelpazedeki ülkelerde finans, pazarlama, hukuk, operasyon gibi birimlerde liderlik rollerinde görev alma fırsatına sahip oldu.

Bu yöneticilerden 24'ü hali hazırda BAT'nin yurt dışı operasyonlarında expat olarak görev almaya devam ederken, 7 yönetici de söz konusu ülkelerde faaliyet gösteren BAT operasyonları içinde artık lokal olarak kalıcı rollere atandı.

ÜÇ TÜRK YÖNETİCİ DAHA YURTDIŞINA ATANDI

BAT'ın küresel ve Türkiye stratejsinin bir uzantısı olan "İz Bırakan Liderler yetiştirmek" hedefinin bir sonucu olan bu yetenek ihracı son olarak üç yeni yöneticinin yurtdışına atanmasıyla devam etti.

Bu kapsamda; BAT Türkiye'de Organizasyonel Gelişim ve Pazarlamadan Sorumlu IK İş Ortağı olarak görev yapmakta olan Gökçe Kulak, BAT Londra Merkez Ofis'te Global İnsan Kaynakları Gelişiminden Sorumlu Direktör olarak atandı. 2003 yılında başlayan BAT kariyerinde farklı yöneticilik rollerini üstlenen ve Tekel ile birleşme sürecinde BAT İtalya'da yürütülen Dönüşüm Programı'na kadar birçok önemli projede görev alan Kulak, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. Kulak, yüksek lisansını ise 2001 yılında University of Minnesota'da İnsan Kaynakları alanında tamamladı.

BAT Türkiye'de Stratejik Planlama ve Öngörü Bölüm Direktörü olarak görev yapan Selim Yavuz, BAT Londra Merkez Ofis'de Uluslararası Marka Direktörü olarak atandı. BAT kariyerine 2002 yılında Ticari Pazarlama Temsilcisi olarak başlayan Yavuz, satış, iş geliştirme, marka pazarlama ve stratejik planlama & öngörü Departmanları'nda çeşitli görevler üstlendi. Yavuz, 2002 yılında Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.

BAT Türkiye'de Marka Müdürü olarak görev yapan Deniz Armak, BAT Londra Merkez Ofis'te Uluslararası Kıdemli Marka Müdürü olarak atandı. 2003 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olan Armak, 2008 yılında katıldığı BAT Türkiye'de çeşitli markaların marka ve kıdemli marka yöneticiliğini yaptı.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi BAT Türkiye, Yetenek İhracında Hız Kesmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement