Batı 100 Senedir İslam Coğrafyasından Çıkmıyor" - Son Dakika
Yerel

Batı 100 Senedir İslam Coğrafyasından Çıkmıyor"

Batı 100 Senedir İslam Coğrafyasından Çıkmıyor"

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki Genç KAYMEK tarafından düzenlenen “Çanakkale” konferansına Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik katıldı.

25.03.2016 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki Genç KAYMEK tarafından düzenlenen "Çanakkale" konferansına Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik katıldı. Kadir Has Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa büyük ilgi gösterildi.

Genç KAYMEK tarafından düzenlenen konferansta Kadir Has Kültür Merkezi tıklım tıklım doldu. Konferansa konuşmacı olarak katılan Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, kültür merkezinin Kayseri'ye yakışır bir salon olduğunu söyledi.

Konuşmasında İslam coğrafyasının her tarafında kan ve gözyaşı olduğunu belirten Çelik, İslam coğrafyasında yaşanan acının 100 senedir hiç bitmediğini söyledi. Bu kan ve gözyaşının sorumlusunun batı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çelik, "100 sen önce İslam Coğrafyasına girdiler ve 100 senedir de çıkmıyorlar. Dün Çanakkale'ye neden geldilerse bugün aynı nedenle Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da bulunuyorlar" dedi.

Batının bu coğrafyaya ilgisinin enerji kaynaklarından dolayı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Çelik, konuşmasında Birleşmiş Milletlerin yapısını ve beş ülkenin veto hakkını da eleştirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batı 100 Senedir İslam Coğrafyasından Çıkmıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement