Senegal, Gine Sınırını Kapattı - Son Dakika
Güncel

Senegal, Gine Sınırını Kapattı

Senegal, Gine Sınırını Kapattı

Senegal, Ebola salgınından etkilenen ülkelerin başında gelen Gine ile sınırını kapattı.

22.08.2014 12:09  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Senegal, Ebola salgınından etkilenen ülkelerin başında gelen Gine ile sınırını kapattığını açıkladı.

Senegal İçişleri Bakanı Abdulaye Dauda, uluslararası çapta sağlığı tehdit eden ve hızla yayılan Ebola salgını nedeniyle Gine ile sınırın kapatıldığını belirtti.

Gine'nin dışında, ?salgından etkilenen Sierra Leone ve Liberya'dan gelen uçaklar ve gemiler için önlem alındığını ifade eden Dauda, bu ülkelerle dayanışma içinde olunacağını da vurguladı.

Senegal hükümeti, önlem için 30 Mart'ta Gine ile kara sınırlarını kapatmış ve 6 Mayıs'ta tekrar açmıştı.

Bu arada Gine, gönderdiği 24 tonluk yardım için Çin'e teşekkür etti.

Malzemeleri sınırlara yakın sağlık merkezleri ve ülkenin diğer bölgelerine ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Sağlık Bakanlığı yetkilisi Dr. Sackoba Keita, gönderilen ilaçların salgınla mücadele kapsamında çok etkili olduğunu ifade etti.

Gine Uluslararası İşbirliği Bakanı Dr. Mustafa Kutob Sanoh, 11 Ağustos günü 1,6 milyon dolarlık malzemeyi Konakry Gbessia Havalimanından teslim almıştı. Çin malzemenin kullanımını kolaylaştırmak amacıyla 3 uzmandan oluşan sağlık ekibi de göndermişti.

Gine'nin Macenta bölgesinde vaka sayısı artıyor -

Gine'nin ormanlık alanındaki Gueckedu kentinde 20 Ağustos'a kadar 37 Ebola vakası tespit edildiği ve bunlardan 25'ine ülkenin güneydoğusundaki Macenta'da rastlandığı bildirildi.

Vakaların Macenta'da fazla olmasının Liberya'da yaşayan Ginelilerin toplu halde ülkesine dönmesi ve bazı Liberyalıların da Gine'ye gelmesinden kaynaklandığı sanılıyor.

Liberya ile deniz sınırı olan Gueckedu ülkedeki salgının merkezi olarak ilan edilmişti. Ancak yağışların artması nedeniyle bu ülkeyle kara sınırı bulunan Macenta iki ülke arasında geçişlerin merkezi haline geldi. Bu nedenle Macenta'da bir sağlık merkezi açılması öngörülüyor.

Fildişi Sahili'nden gazetecilere korunma kiti -

Fildişi Sahili Sağlık Bakanı Raymonde Gudu Coffi, yazılı ve görsel basının büyük bir kitleye ulaşabilmesi nedeniyle basın mensupların korunma kitleri dağıttı.

Duyarlığın artırılması için basın mensuplarından yararlanan Coffi, Fildişi Sahili'nin Ebola salgını tehdidini ciddiye aldığını vurguladı.

Fildişi Sahili'nden Ebola vakasına rastlanmadı. - Dakar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Senegal, Gine Sınırını Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement