Batı Akdeniz'de Kaçakçılıkla Mücadele - Son Dakika
Güncel

Batı Akdeniz'de Kaçakçılıkla Mücadele

Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ragibe Coşkun, geçen yıl Antalya, Burdur ve Isparta'da piyasa değeri 13 milyon lira olan kaçak eşya ele geçirildiğini söyledi.

25.01.2016 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ragibe Coşkun, geçen yıl Antalya, Burdur ve Isparta'da piyasa değeri 13 milyon lira olan kaçak eşya ele geçirildiğini söyledi.

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Akdeniz'in ithalat ve ihracat noktasında önemli konuma sahip olduğunu belirterek, bu kapsamda Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü olarak gece gündüz çalıştıklarını anlattı.

Gümrük idarelerinde dış ticaret işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirdiklerini, ithalatı veya ihracatı yapılacak eşyanın bir an önce gümrük işlemlerini tamamlamaya çalıştıklarını dile getiren Coşkun, yine elektronik ortamda yürütülen risk analizlerine dayalı kontrol sistemi ile kaçakçılıkla mücadele kapasitesini artırmaya çalıştıklarını vurguladı.

Geçen yılki faaliyetler

Coşkun, Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürülüğünce 2015 boyunca önemli kaçakçılık olaylarına müdahale ettikleri bilgisini paylaştı.

Coşkun, şöyle konuştu:

"2015 yılı içerisinde Antalya, Burdur ve Isparta illerinde 200 yakalama olayında uyuşturucu, sentetik ilaçlar, kaçak içki, tütün mamulleri, elektronik eşyalar ve canlı hayvanlar olmak üzere yaklaşık piyasa değeri 13 milyon lira olan kaçak eşya ele geçirildi. Bu ele geçirilen kaçak eşyalarla ilgili 238 şüpheli hakkında ilgili cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurularında bulunulmuştur."

Antalya Port Akdeniz Limanı'nda X-ray aracı ve konteyner tarama sistemini kullanmaya başladıklarını anlatan Coşkun, x-ray cihazının ürettiği "x ışınları" ile her türlü araç ve konteynerin içi açılmadan yükün ayrıntısını görebildiklerini belirtti.

Coşkun, söz konusu cihazla yapılan uygulama ile yüke zarar vermeden, herhangi bir suç unsuru ya da beyan dışı eşya olup olmadığının hızlı ve emniyetli şekilde tespit edilebildiğini kaydetti.

Ayrıca, bölge müdürlüğü bünyesinde bulunan Tuzla Yonca-Onuk Tersanesi'nde üretilen, Türk yapımı "GMR414 Hasan Tahsin" ani müdahale botuyla önemli kaçakçılık olaylarına müdahale edildiğini dile getiren Coşkun, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bölge Müdürlüğümüzde bulunan GMR505 Gazi Hasan Paşa devriye botu ve GMR414 Hasan Tahsin ani müdahale botu ile Kaş ve Gazipaşa ilçeleri arasında bulunan 600 kilometre sahil şeridinde ve kara sularımızda kaçakçılığı önleme esasına göre devriye görevi yapılmaktadır. Deniz yoluyla yapılan kaçak eşya, sigara, alkol, akaryakıt, uyuşturucu ve silah kaçakçılığıyla mücadele edilmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Akdeniz'de Kaçakçılıkla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement