Batı Akdeniz'de Proje Hazırlama Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Batı Akdeniz'de Proje Hazırlama Eğitimi

Batı Akdeniz\'de Proje Hazırlama Eğitimi

3 alt başlıktan oluşan 2012 Mali Destek Programı kapsamında proje hazırlama eğitimlerini sürdürüyor.

17.01.2013 14:35  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Proje hazırlama eğitimleri; Burdur merkez ile Bucak İlçesi'nde gerçekleştirildi. Desteklerden faydalanmak isteyenlere açık Antalya ve Isparta merkezleri ile ilçelerin de sürecek proje hazırlama eğitimlerde; projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama, sunma ve proje hazırlama ile ilgili konularda katılımcılara önemli bilgiler verildi.

Isparta, Burdur ve Antalya merkez ile ilçelerindeki sürdürülecek

gerçekleştirilecek proje hazırlama eğitimleri başladı. BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, uzmanlar Mehmet Fehmi Dündar ve Bayram Altıntaş'dan oluşan ekibin verdiği proje hazırlama eğitimi, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu ile Bucak Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi. Proje kabullerinin 24 Aralık 2012'de başladığı ve 3 ay (90 gün) sürecek, toplam 20 milyon TL bütçeli 2012 Mali Destek Programı, 'Ar-Ge ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi', 'Alternatif Turizmin Geliştirilmesi' ile 'Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi' alt başlıklarından oluştuğu hatırlatıldı.

MALİ DESTEK PROGRAMININ ALT BAŞLIKLARI

BAKA ekibi, Mali Destek Programı'na son başvuru tarihi kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için 12 Mart 2013, kar amacı güden işletmeler için de 13 Mart 2013 olduğunu belirtti. 'Batı Akdeniz'de faaliyet gösteren işletmelerin; yenilikçi teknolojileri kullanımlarının desteklenmesi, katma değeri yüksek ürünler üretmeleri, markalaşmaları, pazarlama ağlarının geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası alanda rekabet güçlerinin artırılması hedeflenen 'Ar-Ge ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi Programın'nın ilk alt başlık olduğu belirtildi.

İkinci alt başlığın ise, 'tarıma dayalı sanayi sektörlerine yönelik faaliyetlerinin desteklenmesi yoluyla rekabet gücü kazanmaları, yurtiçi/yurtdışı tanıtım ve pazarlamanın etkin kılınarak bölgenin istihdam gücünün artırılması'nı hedefleyen 'Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı', üçüncü alt başlığın ise 'alternatif turizm alanları ile turizmin 12 aya yayılmasını' hedefleyen 'Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Mali Destek Programı' olduğu vurgulandı.

Yerel kapasiteyi geliştirmeye yönelik uygulamalı eğitimlerin gerçekleştirildiği proje hazırlama eğitimlerinde, projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Maliyetlerin Uygunluğu, Destekten Karşılanabilecek Maliyetler, Uygun Olmayan Maliyetler, Program ile Hedeflenen Sektör ve Alanlar, Değerlendirme Süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamalarıyla ilgili bilgi veren BAKA ekibi, projelerin puanlamalarında önemli noktalara dikkat çekti.

ARTI PUANLAR VE DİĞER EĞİTİM PROGRAMI

Eğitimlerde, Mali Destek Programı'na başvuruların BAKA'nın merkezi Isparta'nın yanısıra Antalya ve Burdur'daki Yatırım Destek Ofislerine de yapılabileceği hatırlatıldı. Değerlendirme yapılırken 'kurum veya işletme'nin proje teklifinde bölgesel ve ulusal üniversiteler ile ortaklık veya iştirakçi öngörmesinin artı 5 puan, 'Uygulanan yöntem ve faaliyetler, çevreyle uyumlu üretim modellerini içermesi ve bu yolla çevresel sürdürülebilirliğini sağlamasının artı 4 puan getireceğine dikkat çekildi.

Desteklerden faydalanmak isteyen tüm ilgili kişi ve kurumlara açık ücretsiz proje eğitim toplantıları, Isparta ve Burdur ile ilçelerinde sabah saat 09.30'da, Antalya ve ilçelerinde ise saat 10.00'da başlayıp gün boyu sürecek. Proje hazırlama eğitimleri Antalya'da 21 Ocak 2013'te Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda ve Isparta'da 25 Ocak 2013'de Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilecek. BAKA, Burdur'un Gölhisar İlçesi'nde 18 Ocak'ta, Isparta'nın ilçeleri Gönen'de 23 Ocak'ta ve Yalvaç'ta 24 Ocak'ta, Antalya'nın ilçeleri Kalkan'da 29 Ocak'ta, Finike'de 30 Ocak'ta, Alanya'da 5 Şubat'ta ve Manavgat'ta 6 Şubat tarihlerinde proje hazırlama eğitimleri verecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Batı Akdeniz'de Proje Hazırlama Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement