Batı Akdeniz'den Ağaç ve Orman Ürünleri İhracatı - Son Dakika
Ekonomi

Batı Akdeniz'den Ağaç ve Orman Ürünleri İhracatı

Batı Akdeniz\'den Ağaç ve Orman Ürünleri İhracatı

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Hulusi Söylemez, Antalya, Isparta ve Burdur’daki ağaç ve orman ürünleri sektörünün, bu yıl 15 Kasım 2016 tarihi itibarıyla 104 ülkeye, 100 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini bildirildi.

17.11.2016 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Hulusi Söylemez, Antalya, Isparta ve Burdur'daki ağaç ve orman ürünleri sektörünün, bu yıl 15 Kasım 2016 tarihi itibarıyla 104 ülkeye, 100 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini bildirildi.

BAİB Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Hulusi Söylemez, Batı Akdenizli ağaç ve orman ürünleri ihracatçılarının, bu yıl ilk kez 23 ülkeye daha ihracat gerçekleştirdiklerini ve ürün gönderdikleri ülke sayısını 104'e çıkardıklarını belirtti.

Batı Akdeniz'den ağaç ve orman ürünleri ihracatının 100 milyon doların üzerine çıktığını ifade eden Söylemez, "İhracat gerçekleştirilen 104 ülkenin 20'sine 1 milyon dolar ve üzeri ihracat gerçekleştiriliyor. Sektörün ana pazarı ise 44,3 milyon dolarla İran, 15,5 milyon dolarla da Birleşik Arap Emirlikleri olarak öne çıkıyor. Ağaç ve ağaç mamulleri, sektörün en fazla ihracatını yaptığı ürün grubu olarak öne çıkarken, mobilya da sektörün ihracatında önemli yer tutuyor. Sektörün kağıt ve karton ihracatı da küçümsenemeyecek orana ulaştı. Sektörün ihracat verileri incelendiğinde ana pazarlardan İran'da yüzde 36, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yüzde 33 büyüme sağlandığı görüldü. Gelişmekte olan pazarlarda yaşanan büyüme ise yüzde 50 ila yüzde bin arasında gerçekleşti. Bu büyüme grafiğinin devam ettirilmesi halinde sektörün ihracat rakamlarını önümüzdeki yıllarda 200 milyon dolara ulaştırması öngörülüyor" dedi.

İhracatın bu denli artmasının, üretim bantlarının modernize edilerek ileri teknoloji makineler kullanılmasına bağlı olduğu ifade eden Söylemez, ileri teknoloji makinelerle üretilen kaliteli ürünlerin, Batı Akdeniz'i sektörde tercih edilir hale getirdiğini kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Batı Akdeniz'den Ağaç ve Orman Ürünleri İhracatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    14:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz' ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşadığı ekonomik sıkıntıdan dolayı sitem eden her vatandaşın sonuna kadar haklı olduğunu belirterek, " "Emeklilerimizi hak ettiği refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Milletimize asla bugüne kadar yalan söylemedik.


Advertisement