Batı Balkan Ülkeleri Dışişleri ve Ekonomi Bakanları Toplantısı Başladı - Son Dakika
Politika

Batı Balkan Ülkeleri Dışişleri ve Ekonomi Bakanları Toplantısı Başladı

"Ekonomi yönetimi" konulu toplantıya, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Kosova ve Makedonya'nın dışişleri ve ekonomi bakanları katılıyor.

23.10.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Batı Balkan ülkeleri dışişleri bakanları ile ekonomi bakanlarının katıldığı "Ekonomi yönetimi" konulu resmi olmayan toplantı başladı.

Toplantıya, Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'nin yanı sıra Sırbistan Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç ile Sırbistan Ekonomi Bakanı Jelyko Sertiç, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya, Karadağ Dışişleri Bakanı İgor Lukşiç ile Ekonomi Bakanı Vladimir Kavariç, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati ile Ekonomi Bakanı Arben Ahmetaj, Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhay ile Ekonomi Bakanı Fadil İsmayli ve Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Popovski ile Ekonomi Bakanı Kristiyan Delev katıldı.

Kosovalı bakanlar, görevleri kapsamında ilk kez Belgrad'ı ziyaret etti.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Daçiç, daha önce basına yaptığı açıklamada, toplantı kapsamında Sırbistan ile Kosova arasındaki statü sorununun gündeme gelmeyeceğini söylemişti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada toplantının ardından ortak bildiri yayınlanacak. - Sırbistan

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Batı Balkan Ülkeleri Dışişleri ve Ekonomi Bakanları Toplantısı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement