Batı Trakya'da Camide Yangın Çıktı - Son Dakika
Güncel

Batı Trakya'da Camide Yangın Çıktı

Yunanistan'da Batı Trakya'daki Gümülcine kentinde bulunan Yenice Mahalle Camisinde yangın çıktı.

17.04.2015 11:23  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜMÜLCİNE (AA) – Yunanistan'da Batı Trakya'daki Gümülcine kentinde bulunan Yenice Mahalle Camisi'nde yangın çıktı.

Sabah namazından önce başlayan ve nedeni henüz belirlenemeyen yangında caminin giriş kısmı tamamen yandı. Caminin iç kısımlarında ve çatının bir bölümünde büyük hasar meydana geldi.

Yangın, soydaşların haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, camideki halıların büyük kısmı zarar görürdü, cami kullanılamaz hale geldi.

Can kaybı ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangının sebebinin belirlenmesi için Gümülcine Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Bu arada, aynı mahallede bulunan Alankuyu Mescidi'nin avlusundaki ağaçlar da kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Dün gece meydana geldiği tahmin edilen saldırıda, mescidin arka kısmında yeni ekili çok sayıda fidan ve ağaç diplerinden kesildi.

Sabotaj şüphesi -

Gümülcine seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece her iki camide yaşanan olayların sebebinin henüz kesin olarak bilinmediğini, sabotaj yapıldığı şüphesi üzerinde durulduğunu belirtti.

Yangını fark eden mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine gittiği olay yerinde caminin kilitli kapılarının zorlanarak açılmış olduğunu gördüğünü söyleyen Şerif, "Yangının ve mescide yapılan saldırının ne şekilde meydana geldiği konusunda kesin bir bilgi yok. Ancak yangın çıkan caminin kapılarının zorlanarak açılması ve aynı mahallede bulunan Alankuyu Mescidi'nin avlusundaki çam ve servi ağaçlarının da kökünden kesilmiş olması yangının sabotaj olma şüphesini güçlendiriyor. Bu kadar tesadüf olamaz. Ben şahsen olayın sabotaj olduğuna inanıyorum" dedi.

Müftü Şerif, yetkililerden her iki olayın faillerinin ya da sebebinin bir an önce aydınlığa kavuşturmalarını beklediğini belirterek, "Temennimiz bu iki vakanın sabotaj olmaması ve iki toplum arasında gerginliğe sebebiyet verecek olayların yaşanmamasıdır. İnşallah böyle olur" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Trakya'da Camide Yangın Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement