Batı Trakya'da Sünnet Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Batı Trakya'da Sünnet Coşkusu

Batı Trakya\'da Sünnet Coşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sünnet olacak çocuklara bisiklet hediye edilirken, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, resmi kanallarla yapılan bu şölenin bölgede bir ilk olduğunu söyledi.

21.05.2016 13:50  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yunanistan'ın Gümülcine iline bağlı Kozlukebir'de düzenlenen sünnet şöleninde 115 çocuk erkekliği ilk adımlarını atarken, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı şölende adeta bayram havası yaşandı.

Tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında tüm Osmanlı coğrafyasındaki ecdat eserlerini ihya etmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan yıllarca inanç, gelenek ve göreneklerini rahatlıkla yaşayamayan bölge halkına sosyal ve kültürel destek sunmaya da devam ediyor. Tüm balkan ülkelerinde çeşitli zamanlarda sünnet şölenleri düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Yunanistan'da da bir ilki gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da köyü olan Kozlukebir'de resmi kanallardan düzenlenen ilk sünnet şöleninde bölgedeki yaklaşık 50 köyden gelen 115 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Hacivat – Karagöz gösterileriyle renklenen etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Gümülcine'nin seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Batı Trakya Rodop milletvekilleri ile yaklaşık 10 bin soydaş katıldı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mahmut Şevket Öztürk'ün Kuran tilaveti ile başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Bursa ile balkan ülkeleri arasında yüzyıllar öncesine dayanan kardeşlik bağı olduğunu hatırlatarak, her zaman bölge halkının yanında olduklarını söyledi. Bölge halkının inançlarını ve geleneklerini rahatlıkla yaşayabilmeleri için her türlü sosyal ve kültürel desteği sürekli verdiklerini ifade eden Köse, "Ancak bu yaptığımız etkinlik resmi yollardan yapılması ve bu kadar geniş bir katılımı olması hasebiyle bir ilk olma özelliği taşıyor. Buradaki soydaşlarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz. Onların kendi ayakları üzerlerinde durabilmeli ve geleneklerini, inançlarını rahat bir şekilde yapabilmeleri adına Büyükşehir Belediyesi olarak desteklerimiz bundan sonra da sürecek" dedi.
Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet de bölgede adeta bir bayram havası yaşatan etkinliğe verdikleri desteklerden dolayı günün anısına Başkanvekili Köse'ye teşekkür plaketi verdi.
Sünnet şöleninde ayrıca sünnet olan tüm çocuklara Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Batı Trakya'da Sünnet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement