Batıkent-Sincan Metrosu Hizmete Açıldı - Son Dakika
Politika

Batıkent-Sincan Metrosu Hizmete Açıldı

Batıkent-Sincan Metrosu Hizmete Açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerini gereksiz tartışmaların içine çekmeye çalışanların boşuna uğraştığını belirterek, “Bu ülke çok ihmal edildi.

12.02.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerini gereksiz tartışmaların içine çekmeye çalışanların boşuna uğraştığını belirterek, "Bu ülke çok ihmal edildi. Bu ülkenin önünü çok kestiler. Şuanda hızımızı kesmeye çalışıyorlar. Kesemeyecekler. İnanıyoruz, inandığımız için üstünüz ve bunu da başaracağız" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından tamamlanan "Batıkent- Sincan Metro Hattı" hizmete açıldı. Sincan Harikalar Diyarı Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu'nda düzenlenen açılış törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Beşir Atalay ve Emrullah İşler, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yasin Aktay ve Salih Kapusuz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Cumartesi günü İstanbul'da büyük bir açılış töreni gerçekleştirdiklerini, 20 kavşak ve yol noktasının açılışını yaptıklarını dile getirdi. İstanbul'da yine metro hattının temelini attıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Aynı gün 201 adet Erguvan otobüsü hizmete aldık. Kardeşlerim bugün de Ankara'da bu metronun açılışını yapıyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz" dedi.

"NE YAPARSANIZ YAPIN BİZ VAZİFEMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ankara'ya kapanıp kalan bir hükümet olmadıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, hep yollarda olduklarını, hep koşturduklarını ve çalıştıklarını söyledi. 11 yıl boyunca sanal tartışmalarla, gereksiz çekişmelerle laf üreterek ülkenin gündemini, milletin gündemini ıskalamaktan özenle kaçındıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ankara'nın, Ankara'daki devlet dairelerinin koridorlarında kaybolan bir hükümet olmadık. Ülkenin ve milletin enerjisini, kaynaklarını ve potansiyelini siyasi gerilimlere heba eden bir hükümet olmadık. Ankara'ya kapanıp kalan, Ankara'dan dışarıya çıkamayan diğer 80 vilayete, dünyaya kendisini kapatan bir hükümet olmadık. Biz Ankara'yı tam anlamıyla bir başkent konumuna yükselttik. Ankara'yı Türkiye'nin kalbi konumuna yükselttik. Ankara'yı dünya barışına katkıda bulunabilen bir başkent konumuna yükselttik. Mazlumların, mağdurların, çaresizlerin başkenti konumuna yükselttik. 11 yıl boyunca gereksiz münakaşaların, gereksiz gerilimlerden nasıl uzak durup millete hizmet ürettiysek bugünde, yarında millete hizmet üretmenin mücadelesini vereceğiz. Şuanda bizi gereksiz tartışmaların içerisine çekmek isteyenlere sesleniyorum; boşuna uğraşmayın bizi bu tartışmalara çekemeyeceksiniz. Bizi yavaşlatamayacaksınız. Bizi engelleyemeyeceksiniz. Bizi milletimize hizmetten alıkoyamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın biz vazifemizi yapmaya devam edeceğiz."

Ankara Etlik ve Bilkent'te şehir hastanelerinin yapımı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "Fakat çok enteresan her türlü adımı attık, temel attık birde baktık arkadan Etlik'teki şehir hastanemizle ilgili yürütmeyi durdurma geldi. Anlamak mümkün değil. Yani bunlarla uğraşmaktan maalesef yolumuza devam etmekte engelleniyoruz. Şimdi yeniden yasal düzenleme yapacağız bu şehir hastanesini yapmak için. Öyle veya böyle milletimize hizmetten bizi alıkoyamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın. İşte Etlik burada. Şuanda bütün dozerler, bütün kamyonlar şantiyenin içinde duruyor. Yazıktır. Günahtır" diye konuştu.

"İNANIYORUZ, İNANDIĞIMIZ İÇİN ÜSTÜNÜZ"

Kendilerinin bütün bu yapılanlara karşı sabrettiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, sabretmeye devam edeceklerini, bir taraftan da yola devam edeceklerini aktardı. Erdoğan, "Çünkü, bu ülkede yapmamız gereken çok şey var. Bu ülke çok ihmal edildi. Bu ülkenin önünü çok kestiler. Şuanda hızımızı kesmeye çalışıyorlar. Kesemeyecekler. İnanıyoruz, inandığımız için üstünüz ve bunu da başaracağız. İnşallah Kurtuluş Savaşı'nı sevk ve idare eden Ankara inanıyorum yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesini de gayet güzel, başarılı bir şekilde verecek. Açılışını yaptığımız bu metronun Ankara'mıza tüm Ankaralılara hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Büyükşehir Belediye başkanımıza, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza tekrar teşekkür ediyorum. Bu mutlu anımızda bizimle paylaşan Cumhurbaşkanımıza, TBMM Başkanına ve İspanya Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. İşçi, mimar kardeşlerime ayrıca şükranlarımı iletiyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Batıkent-Sincan Metrosu Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement