Batının Noel Baba Simgesine Türk'ün Nevruz Atası - Son Dakika
Güncel

Batının Noel Baba Simgesine Türk'ün Nevruz Atası

Batının Noel Baba Simgesine Türk\'ün Nevruz Atası

Türk Dünyası üzerine yaptığı araştırmalarla bilinen Tarihçi Türkolog Prof. Dr. Abdulvahap Kara, “Özellikle çocukların Nevruz’u sahiplenmesi için, Noel Baba gibi Nevruz Ata isminde simge bir kişi belirlenebilir” dedi.

26.03.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Dünyası üzerine yaptığı araştırmalarla bilinen Tarihçi Türkolog Prof. Dr. Abdulvahap Kara, "Özellikle çocukların Nevruz'u sahiplenmesi için, Noel Baba gibi Nevruz Ata isminde simge bir kişi belirlenebilir" dedi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı'nı kutladı. Nevruz Bayramı dolayısıyla Türk Dünyası'nda Nevruz" isimli seminer veren Tarihçi Türkolog Prof. Dr. Abdulvahap Kara, Nevruz'un tarihi ve Türk Dünyası'ndaki önemine değindi.

Nevruz'un üç farklı anlama geldiğini belirten Prof. Dr. Abdulvahab Kara, "21 Mart yılbaşı olarak kabul edilirdi. Bu nedenle Nevruz'un esas anlamı yılbaşı kutlamasıdır. Bahar bayramı özelliği yılbaşı anlamından sonra gelir, ne zaman gerçekleştiği belli olmayan tarihi olayların başlangıcı olarak da Nevruz'un verilmesi bir gelenektir" dedi.

Orta Asya Türk devletlerinde Nevruz geleneklerinden, kültürlerarası kutlama farklılıklardan bahseden Kara, Farsça bir kelime olan nevruzun Türkçe yeni gün anlamına geldiğini, birlik, beraberlik ve sevgiyi simgelediğini anlattı.

Son yıllarda Nevruz Bayramı kutlamalarının yeterince görkemli olmadığından yakınan Kara, Nevruz'un bahar bayramı olma özelliğinin ön plana çıkarılmasıyla kutlamaların yeniden canlanabileceğini, özellikle çocukların sahiplenmesi için Noel Baba gibi Nevruz Ata isminde de simge bir kişi belirlenebileceğini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Batının Noel Baba Simgesine Türk'ün Nevruz Atası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement