Batman Ak Partili Eker: Batman'da Kürtçe 'Evet' Oyu Istedi - Son Dakika
Güncel

Batman Ak Partili Eker: Batman'da Kürtçe 'Evet' Oyu Istedi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Batman'da vatandaşlara Kürtçe, 'Eme bejin ere (Biz evet diyeceğiz)' diye seslenerek, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında 'Evet' oyu istedi.

16.03.2017 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Batman'da vatandaşlara Kürtçe, 'Eme bejin ere (Biz evet diyeceğiz)' diye seslenerek, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında 'Evet' oyu istedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında, Batman'da 'Evet' oyu kampanyası düzenlendi. Kent merkezinde bulunan Zahireciler Sitesindeki esnafla ve Tekstil Kentte çalışanlarla bir araya gelen Eker, bir dönem bu ülkede Kürtçe şarkıların dinlenilmesinin yasak olduğunu dile getirerek, çocukluk yıllarından Ermenistan'da yayın yapan Erivan Radyosu'nda Kürtçe şarkılar dinlediğini söyledi. Ziyarette Eker, esnafa Kürtçe, referandumda 'Eme bejin ere' çağrısında bulunarak, şunları söyledi:

"Daha önce Kürtçe şarkı bile dinleyemiyorduk. Küçükken biz Erivan Radyosu'ndan stran dinlerdik, ne kadar acı bir şey, kendi ülkende vatandaşı olduğun ülkende kendi ana dilinde bunu dinleyemiyorduk. 16 Nisan'da bir referandum var. Burada biz Türkiye'nin hükümet sistemi değişmesini istiyoruz. Bu hükümet sistemiyle, Türkiye'nin sorunları kolay çözülmüyor. Referandumda getirmek istediğimiz şey Türkiye'nin hükümet sistemi daha kolay kararlar alabileceği şekle gelmesidir. Daha seri daha kolay, siyasi, idari, iktisadi ve sosyal sorunlarımıza alt yapı sorunlarımızı daha seri daha kısa sürede çözelim istiyoruz. Birbirimizin ayrı düşüncelerine tahammül ederek, bir birimizi benimseyerek, farklılıklarımız, renklerimiz, düşüncelerimiz, örfümüz adetimiz, siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir. Ama hepsini birlikte bir arada benimseyerek herkesi kardeş bilerek ve herkesi ve herkesin hukukuna saygı duyarak, kavga etmeden bu sorunları çözmemiz gerekir. Bizim için bu, biz bunu yapmak istiyoruz."

Batman Ak Partili Eker: Batman\'da Kürtçe \'Evet\' Oyu Istedi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman Ak Partili Eker: Batman'da Kürtçe 'Evet' Oyu Istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement