Batman Anız Dumanı Altında - Son Dakika
Güncel

Batman Anız Dumanı Altında

Batman Anız Dumanı Altında

Diyarbakır'ın Silvan ve Bismil ilçelerine komşu olan Batman, bu ilçeler ile kent çevresinde yakılan anızlardan yükselen dumanların altında kaldı.

16.09.2014 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ve Bismil ilçelerine komşu olan Batman, bu ilçeler ile kent çevresinde yakılan anızlardan yükselen dumanların altında kaldı. Sabah saatlerinde etkili olan dumanlar, bazı mahallelerde vatandaşları zor durumda bıraktı.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, anız yangınlarıyla mücadele etmek için valilik aracılığıyla çiftçilerin uyarıldığını belirterek, Bir süre önce köyde üreticileri bilinçlendirdik. Anız yangınları sadece hava kirliliği oluşturmuyor. Doğa ve canlılara büyük zarar verdiğini çiftçilere anlatıyoruz. Fakat maalesef gelinen noktada tüm uyarılara rağmen hala anız yakılıyor. Batman'da nefes almak bile güç. İnsanlar gece uyuyamıyor. Okullarda eğitim görülemiyor. Özellikle hastanelerdeki hastalar zorlanıyor. Kalp hastaları nefes almakta zorlanıyor. Astım ve bronşit hastaları bu tür havalardan olumsuz etkileniyor. Lütfen anız yakmayın. Yaktınız geleceğimizdir. Anız yakmak her ne kadar çiftçiler açısından kolaylaştırıcı ve faydalı görünüyorsa da gerçekten öyle değil. Bu bir vahşettir, bu bir cehalettir dedi.

Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Mazlum-Der Şube Başkanı Hasan Argünağa, sorunun yıllardır üzerine gittiklerini belirterek, Fakat ne yazık ki, çiftçilerimiz bilinçsizce tarlaları ateşe vermeye devam ediyorlar. Anız, kötü sonuçlara yol açıyor. Hastalar, sokağa çıkamıyor. Artık yeter diyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman Anız Dumanı Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement