Batman Çayı Islah Projesinin %67'si Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Batman Çayı Islah Projesinin %67'si Tamamlandı

Batman Çayı Islah Projesinin %67\'si Tamamlandı

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Çayı Islah Projesinin %67'lik bölümünün tamamlandığını belirtti.

20.10.2015 07:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Batman Çayı Islahı Projesinin yüzde 67'si tamamlandı"

Batman AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Çayı Islah Projesi hakkında bilgi verdi.

Batman'da DSİ aracılığıyla yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Ziver Özdemir, 35 kilometreyi bulan ve yaklaşık 60 milyon TL'lik Batman Çayı Islahı projesinin yüzde 67'sinin tamamlandığını söyledi.

Batman'da 2 bin hektar alanı taşkınlardan koruyacak ve yeşil bir kuşak kazandıracak Batman Çayı Islahı Projesinde şehir geçişini kapsayan 5 km'lik kesimin fore kazıklı sistemle geçileceğini belirten Milletvekili Özdemir, kullanılacak 10 bin 250 adet kazık imalatının da gerçekleştirildiğini bildirdi.

2 yıldır devam eden projenin sözleşmede bitiş tarihi olarak 2018 yılı öngörüldüğünü, ancak önümüzdeki yıl projenin ödeneğinin sağlanması halinde 2016 yılında bitirilebileceğini kaydeden Milletvekili Özdemir, bu yöndeki çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

İLÇELERDE DE YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Batman Merkez ve ilçelere ilişkin taşkınlardan korunma amaçlı 5 farklı projenin de devam ettiğini ve önümüzdeki yıl bu projelerinde biteceğini anlatan Milletvekili Özdemir, 760 bin TL'lik projeyle Batman merkezinde 5 hektarlık arazinin taşkınlardan korunacağını, yine Batman merkez İluh ve Avşo Dereleri projesinin de ihalesinin en kısa sürede yapılacağını bildirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Çayı Islah Projesinin %67'si Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement