Batman'da 250 Köy Dedaş ile Aydınlanacak - Son Dakika
Yerel

Batman'da 250 Köy Dedaş ile Aydınlanacak

Batman\'da 250 Köy Dedaş ile Aydınlanacak

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Batman kent merkezinin yanı sıra bağlı ilçe, köy ve mezralarda da aydınlatma çalışması yapıyor.

19.10.2015 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Batman kent merkezinin yanı sıra bağlı ilçe, köy ve mezralarda da aydınlatma çalışması yapıyor. Bu çerçevede yılsonuna kadar 250 köy ve mezrada cadde ve sokakların aydınlatılmasını hedefleniyor.

DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü Proje Tesis Yöneticisi Bilal Altunç, 2015 yılında gerçekleştirilmesi planlanan aydınlatma çalışmaları için 3 milyon lira bütçe ayrıldığını belirtti. Altunç, cadde ve sokak aydınlatmasına yönelik bu çalışmaların Batman merkez ve 5 ilçesinin yanı sıra köy ve mezralarda yapıldığını kaydetti. Altunç, yılsonuna kadar planlanan aydınlatma programına 425 trafo bölgesinin alındığını ifade ederek, bunun 250 köy ve mezrayı içerdiğini söyledi. 30 yıldan bu yana biriken sorunları belli bir plan dahilinde hazırladıkları yıllık programlar ile birkaç yıl içinde çözmeyi amaçladıklarını aktaran Altunç, "Şirket olarak yatırımlarımız arasında aydınlatma çalışmaları önemli bir yer tutuyor. Bir yandan Batman merkez ve 5 ilçede aydınlatma çalışmaları devam ederken, bir taraftan da köy ve mezralarımızı aydınlatıyoruz. Bu yılın sonuna kadar Batman'a bağlı 250 köy ve mezrayı aydınlatmış olacağız" dedi.

İKİ GÜNDE 5 KİLOMETRE YOL AYDINLATMASI

Batman'da sürdürdükleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Altunç, çevre yolundaki çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade etti. Altunç, ekiplerin şu anda Hasankeyf Kavşağı ile Kuyubaşı TOKİ arasında aydınlatma çalışması yaptığını belirterek, "Ekiplerimiz 2 gün içerisinde 5 kilometre yol üzerindeki aydınlatma çalışmalarını tamamlamış olacaklar. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Vatandaşlarımız sabırlı olsun. Kademeli olarak Batman, bağlı ilçeler ve köyler tamamen aydınlatılacak" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batman'da 250 Köy Dedaş ile Aydınlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement