Batman'da "5 Köye Bin Kitap" Projesi - Son Dakika
Yerel

Batman'da "5 Köye Bin Kitap" Projesi

Batman\'da "5 Köye Bin Kitap" Projesi

Batman'da bir otel, kitap okuma alışkanlığını yaymak için "5 köye bin kitap" projesini başlattı.

20.11.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da bir otel, kitap okuma alışkanlığını yaymak için "5 köye bin kitap" projesini başlattı.

Batman Real Konak Oteli Genel Koordinatörü Turgay Genç ve Otel Müdürü Hüseyin Aslan, "5 köye bin kitap" projesi kapsamında Gercüş ve Hasankeyf ilçelerine bağlı Gönüllü, Gökçepınar, Ulaş, Vergili ve Üçyol Köyü okullarına kitap bağışında bulundu.

Proje hakkında açıklama yapan Genç, amaçlarının toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Batman'ın ilçelerine bağlı dağ köylerindeki okullara bin kitap dağıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Genç, şunları kaydetti:

"Projeyi oluştururken hem bölge halkı anlamında hem de bölgedeki sosyal sorumluluk projeleri anlamında bir farkındalık yaratmaktı. Binlerce kilometre öteden Bursa'dan Bursalı bir insan olarak Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı köy okullarındaki kardeşlerimizle beraber olmak, onların mutluluğunu paylaşmak adına çok mutluyuz. Burada kitap dağıtmaktan ziyade buradaki genç arkadaşlarımızın kitapları ellerine aldıklarındaki mutluluk, gözlerindeki sevinç her şeyden daha önemliydi. Çünkü onlar bu ülkenin milli birliğini, kardeşliğinin en büyük simgesi olacaktır."

Etkinliğin kardeşliği pekiştireceğini de ifade eden Genç, düzenledikleri etkinliğin kardeşliğin, milli birlik ve bütünlüğün, bölgedeki değişimin en büyük göstergesi olacağını belirtti.

Genç, "Bölgede kurumsal hizmet sunan tesisler, oteller, turizm tesisleri sadece turizm değil, toplumsal, sosyal sorumluluk bilinciyle halkla iç içe olmalıdırlar. Çünkü turizm sosyal bir etkileşim gereksiniminden dolayı toplumsal kalkınmaya ciddi anlamda etkisi mevcut. Bu nedenle burada olmak bizim için ayrıca sevinç kaynağıdır" dedi.

Gökçepınar Ortaokulu öğrencisi Kader Alkan, ilk defa okullarına kitap bağışına şahit olduklarını belirterek, "Çok mutluyum. Bir o kadar da şaşkınım" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman'da '5 Köye Bin Kitap' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement