Batman'da 500 Öğretmenden Protesto Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Batman'da 500 Öğretmenden Protesto Yürüyüşü

Batman\'da 500 Öğretmenden Protesto Yürüyüşü

Batman'da, Cumhuriyet Ortaokulu'nu basıp Müdür Yardımcısı Selman Çınar'ın bir grup velinin bıçaklı ve sopalı saldırısına uğraması, yaklaşık 500 öğretmenin Valiliğe yaptığı yürüyüş ile protesto edildi.

30.09.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da, Cumhuriyet Ortaokulu'nu basıp Müdür Yardımcısı Selman Çınar'ın bir grup velinin bıçaklı ve sopalı saldırısına uğraması, yaklaşık 500 öğretmenin Valiliğe yaptığı yürüyüş ile protesto edildi.

Batman'da dün bir grup veli bir öğrencinin tokatlandığı gerekçesiyle Cumhuriyet Ortaokulu'nu basın Müdür Yardımcısı Selman Çınar'ı elinden bıçaklayarak yaraladı. Bugün kentteki eğitim sendikaları üyesi yaklaşık 500 öğretmen saldırıyı protesto etmek için okulun bahçesinde toplahıp, Valiliğe yürüdü. Yürüyüş sırasında, 'Alo 147 öğretmenim darp edildi' pankartı, 'Okullar yol geçen hanı', 'Güvenliğim için ölmem mi gerek', 'Öğretmene şiddete hayır', 'Okullara güvenlik istiyoruz' yazılı dövizler taşındı. Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü ve Özgür Eğitim- Sen Başkanı Mustafa Sevinçer, Valilik önünde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Öğretmen ve idarecilere yönelik yapılan bıçaklı saldırıyı kınamak ve protesto etmek amacıyla eğitimciler olarak burada toplandık. Batman Cumhuriyet Ortaokulu'nda dersten çıktıktan sonra nöbet tutan Sosyal Bilgiler öğretmeni Mehmet Emin Şimşek arkadaşımızın nöbeti sırasında iki öğrenci kavga eden öğrencileri ayırdı. Ancak öğrencilerden biri evine gidip akrabalarını yakınlarını 'öğretmen beni dövdü' diyerek provoke etmiş, bunun üzerine öğrencinin akrabaları elinde bıçak ve sobalarla okulda müdür yardımcısının odasında küfürler savrulup daha sonra öğretmenlere ellerindeki bıçaklarla sopalarla saldırdılar. Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu olay ilk ve son olmayacak gibi görünüyor. Artık sabır taşımız çatlatacak noktaya getirdi. Öğretmenler sınıflarında bıçaklı, satırlı ve silahlı saldırıya maruz kalıyor. Biz öğretmenler bu durumdan bıktık. Öğretmenlerimiz öldürüldükten sonra mı okullara güvenlik verilecek." Eğitim- Sen Şube Başkanı Aziz Turay ise Türkiye'de saygı değer olan öğretmenlik mesleğini eskisi gibi icra edemediklerini ifade ederek, "Bakanlar, basın önünde öğretmenleri aşağılayıcı küçük düşürücü söylemlerinde bulunduğu zaman bunun sonuçları buraya geleceğini düşünmeleri gerekirdi. Öğretmen ve okula yönelik yapılan saldırıyı kınıyoruz" dedi.

Türk Eğitim-Sen Başkanı Sağır Kaya da daha önce öğretmenlere yönelik saldırılar konusunda yetkilileri uyarmalarına rağmen hale önlem alınmamasının kendilerini derinden yaraladığını söyledi. Milli Eğitim ve valiliğe sürekli güvenlik zafiyetinden bahsettiklerini söyleyen Kaya, "Güvenlik zafiyeti yaşayan okulda öğretmen kendini güvende hissedemiyor. Diğer başkanlarının söylediklerine imzamızı atıyoruz. Tekrar bu olayı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Eğitim Bir-Sen Başkanı Mehmet Ergin ise elinde kalem, silgi ve yüzünden gülüşten başka, ağzından barış, huzur ve kardeşlik söyleminden başka hiçbir materyali olmayan ülkenin en fedakar ve korumasız olan öğretmenlere yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da 500 Öğretmenden Protesto Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
    12:41 Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazanın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.

  • Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi
    12:39 Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi

    Kırşehir İl Genel Meclisi, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda İl Genel Meclisi Başkanlığı ve katip üyeliği seçimi yapıldı. Bülent Ozan meclis başkanlığına seçildi. Ozan, hizmet çıtasını daha yukarı taşıyacaklarını ve üretim ve istihdam odaklı projeleri hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement