Batman'da 8 Aylık İş İçin Binlerce Kişi Başvurdu - Son Dakika
Ekonomi

Batman'da 8 Aylık İş İçin Binlerce Kişi Başvurdu

Batman\'da 8 Aylık İş İçin Binlerce Kişi Başvurdu

Batman'da, İŞKUR'un Toplum Yararına Program kapsamında 8 aylık süreyle alınacak olan 380 kişi için açılan kadroya binlerce kişi kayıt yapmak için başvuru yaptı.

30.09.2016 02:25  Güncelleme: 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 8 ay süreyle çalıştırılacak 380 işçi için kadro açması üzerine binlerce kişi kayıt yapmak için başvuruda bulundu.

3 BİN 500 KİŞİLİK KADRO DARALDI

Geçtiğimiz yıl, İŞKUR'UN kamu kurumlarında 8 ay süreyle çalıştırdığı 3 bin 500 TYP kadrosunun bu yıl 380'e düşmesi, başvurularda izdihama neden olurken, Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Mahmut Polat, izdihamın önüne geçemediklerini ifade etti. Bu yıl Milli Eğitim İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumlara tahsis edilen 380 işçinin alınacağını aktaran Polat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurdukları halde sayının 380 ile sınırlı tutulduğunu aktardı.

"İZDİHAMIN ÖNÜNE GEÇEMİYOURUZ"

Polat, "Kadroların artırılmasını talep ettik ama kabul görülmedi. İleride ne olur bilemeyiz. Erkeklerde 36 yaşından gün almak, kadınlardan ise 19-64 yaş arasındakilerin başvurularını değerlendireceğiz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden yapacağımız araştırmaların ardından kadrolar netlik kazanacak. İlk günde başvurulara yüzlerce kişinin müracaatta bulundu. 10 günlük süre olmasına rağmen kadroları duyan aynı günde müracaat yapmak isteyince izdiham oluştu. Müracaatlar önümüzdeki haftaya kadar devam edecek. 17 Ekim 2016 tarihinde tespit edeceklerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı birimlerde çalışmaya başlayacak. İŞKUR binası önündeki sokak izdiham nedeniyle zaman zaman trafiğe kapanıyor. Gerek personellerimiz gerek bizler işsizleri uyarıyoruz ama izdihamın önüne geçemiyoruz" diye konuştu.

"BAŞVURULAR KURAYLA BELİRLENSİN"

İŞKUR binası önünde 5 saat sıra beklediğini kaydeden 41 yaşındaki Necat Gülmez, alımların kura ile belirlenmesi talep ederek, "İşsizim, 6 çocuğum var. Tek umudum 8 ay süreli olsa da bu kadrolara yerleşmek. Geçen yıl da başvuruda bulunmuştum ama listede yer almamıştım. Bu kadroların kurayla belirlenmesi en adil yöntem olur. Önceki alımlarda da bu kadroların bir bölümü kurayla belirlenmişti. Haksızlık olmasın diye geçici kadroların kurayla yapılması adil olacaktır" dedi.

"6 SAATTİR KUYRUKTA BEKLİYORUM"

53 yaşındaki Ahmet Demir ise, 6 kişilik ailesinin geçimini seyyar satıcılık ile sağladığını, iş başvurusu için Antalya'dan Batman'a geldiğini ifade ederek, "Bugüne kadar hiç bir resmi kurumda çalışmadım. Bu imkan bize de tanınır diye 6 saattir kuyrukta bekliyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Batman'da 8 Aylık İş İçin Binlerce Kişi Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement