Batman'da Dicle Elektrik Ekipleri 2. Kez Engellendi - Son Dakika
Yerel

Batman'da Dicle Elektrik Ekipleri 2. Kez Engellendi

Dicle Elektrik Dağıtım tarafından enerji kalitesini artırmak ve arızalardan kaynaklanan kesintileri en aza indirebilmek için hayata geçirilen “Örnek Köy” projesi kapsamında elektrik şebekesi yenilenen köyde, sıra sayaçların mesken dışına aldırmasına gelince, artık kaçak elektrik kullanamayacaklarını anlayan köylüler ekiplerin çalışmasını engelledi.

06.05.2016 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım tarafından enerji kalitesini artırmak ve arızalardan kaynaklanan kesintileri en aza indirebilmek için hayata geçirilen "Örnek Köy" projesi kapsamında elektrik şebekesi yenilenen köyde, sıra sayaçların mesken dışına aldırmasına gelince, artık kaçak elektrik kullanamayacaklarını anlayan köylüler ekiplerin çalışmasını engelledi. Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Faruk İşlek, köylülerin yaptıkları anlaşmaya uymayarak, iyi niyetlerini suistimal ettiklerini söyledi.

Dicle Elektrik tarafından enerji dağıtım hizmeti verilen 6 ilde başlatılan "Örnek Köy" projesine Batman merkez Zorköy de katılmak istedi. Bunun üzerine köylüler adına muhtar şirkete gelerek, bu konuda hazırlanan anlaşmayı imzaladı. Ardından da Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri köye giderek proje gereği eski elektrik direklerinin yerine yenilerini dikti, mevcut iletim hattını yeniledi, köyde aydınlatma çalışması yaptı. Bu arada, köye enerji sağlayan 8 trafo da elden geçirildi.

Ekipler, elektrik şebekesini baştan aşağı yeniledikten sonra dün de elektrik sayaçlarını mesken dışına almak için dün bir kez daha Zorköy'e gitti. Ancak, sayaçların dışarıya çıkarılması halinde bir daha kaçak elektrik kullanamayacaklarını anlayan köylüler, Dicle Elektrik Dağıtım ekiplerini köye almadı. Tartaklanan, darp edilerek hakarete uğrayan ekiplerin talebi üzerine köye gelen jandarma ekipleri, olayların büyümesini önledi. Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri ise yaşananlar üzerine burayı terk etti. Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, bu sabah yeniden jandarmaların aldığı güvenlik önlemleri arasında Zorköy'e gitti. Ancak, ekipler bir kez daha köylülerin engellemesi ile karşılaştı. Köyün girişinde toplanan köylülerden bazıları taşkınlık yapınca, jandarma kısa süreli müdahalede bulundu.

"ŞİRKETİN İYİ NİYETİ SUİSTİMAL EDİLDİ"

Bu sırada çalışmaları izlemek üzere köye gelen Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek, Proje Tesis Yöneticisi Bilal Altunç ve İşletme Tesis Yöneticisi Hüseyin Argunhan ile görüştü. Engellemenin devam ettiğini öğrenen İl Müdürü İşlek, "Köylüler adına muhtar uygulayacağımız Örnek Köy Projesi'ne ait anlaşmayı imzaladı. Köyün elektrik altyapısını yeniledik. Ancak sıra sayaçların mesken dışına alınmasına gelince köylüler, yaptıkları anlaşmaya uymayarak, ekiplerimizin çalışmasını engelledi. Burada şirketimizin iyi niyeti açıkça suistimal edilmiştir" dedi.

Ardından da olayların büyümemesi için Dicle Elektrik Dağıtım ve jandarma ekipleri, tutanak tuttuktan sonra köyden ayrıldı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batman'da Dicle Elektrik Ekipleri 2. Kez Engellendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Realist: Mesele cikar olunca halkimizin sozune guven olmaz 1 0 Yanıtla

Advertisement