Batman'da Ekili Alanları Sel Suları Bastı - Son Dakika
Güncel

Batman'da Ekili Alanları Sel Suları Bastı

Batman\'da Ekili Alanları Sel Suları Bastı

Batman'da ekili alanları sel suları bastıBatman'da etkili olan yağmur, merkez ve ilçelerdeki ekili alanlarda hasara yol açtı.

11.04.2016 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da ekili alanları sel suları bastı

Batman'da etkili olan yağmur, merkez ve ilçelerdeki ekili alanlarda hasara yol açtı. Yağmur nedeniyle oluşan sel sularının bastığı ekili alanlar suyla doldu.

Bölgeyi etkisi altına alan sağanak yağış, Batman'da kent merkezinin yanı sıra ekili alanları da su altında bıraktı. Beşiri İlçesi'ne bağlı Çevrimova ve Binatlı Köyleri'nde onlarca dönüm ekili alanı su bastı. Buğday, mercimek, nohut ve arpa ekili alanların su altında kalması, çiftçiyi hem sevindirdi, hem de düşündürdü.

Çevrimova Köyü çiftçilerinden Faris Ege, DSİ kanallarının tıkanması ve bir bölümünün çökmesi yüzünden yağmur sularının tarlada kaldığını iddia etti. Yağmura sevindiklerini belirten çiftçi Ege, ancak "Yağışlar böyle devam ederse ürünümüz zarar görecek" dedi.

Batman Meteoroloji Müdürü Zekeriya Türker, Batman ve yöresinde metrekareye 20 kilogram yağışın düştüğünü, sel baskınları karşısında çiftçinin dikkatli olması uyarısında bulunarak, "Ekiplerimizin yaptığı ölçümlere göre metrekareye 20 kilogram yağış düştü. Yağışların hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Sel sularına karşı gerekli uyarıları yaptık" diye konuştu.

Su baskını sadece ekili alanları değil, ulaşımı da olumsuz etkiledi. Batman- Hasankeyf Karayolu'nda, çevredeki dağlardan gelen yağmur suları araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Yolda biriken suyun tahliye edilmesini isteyen sürücüler, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da Ekili Alanları Sel Suları Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement