Batman'da Kadınlar Liginde İlginç Futbol Maçı - Son Dakika
Güncel

Batman'da Kadınlar Liginde İlginç Futbol Maçı

Batman\'da Kadınlar Liginde İlginç Futbol Maçı

Türkiye Kadınlar 3'üncü Futbol Ligi 8'inci Grup takımlarından, biri kaleci, 3 kızkardeşin formasını giydiği 1955 Batman Belediyespor, Elazığ Anadolu Harputluspor takımını 15-1 yendi.

09.11.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kadınlar 3'üncü Futbol Ligi 8'inci Grup takımlarından, biri kaleci, 3 kızkardeşin formasını giydiği 1955 Batman Belediyespor, Elazığ Anadolu Harputluspor takımını 15-1 yendi. Elazığ Anadolu Harputlusporlu futbolcular maça, forma getirmedikleri hem rakiplerinin forması ile hem de eksikleri olduğu için 9 oyuncuyla çıktı.

Türkiye Kadınlar 3'üncü Futbol Ligi, 8'inci Grup'ta yeralan 1955 Batman Belediyespor Kadın Futbol takımı ile Batman Anadolu Harputlu Kadın Futbol takımı arasında Batman Aydın Konak Futbol Sahası'nda pazar günü ilginç bir maç oynandı. Sipariş ettikleri formaların yetişmemesi üzerine forma getirmeden Batman'a gelen Elazığ Anadolu Harputluspor, 9 kişi çıktığı maçı farklı kaybetti.

Sipariş verdikleri formaların yetişmemesi üzerine stada formasız gelen Elazığlı yöneticilere, 1955 Batman Belediyesporlu yöneticiler yardımcı oldu. Ev sahibi ekip, kullanmadıkları mavi renkli formayı konuk Elazığ Anadolu Harputluspor'a verdi.

Batman Belediyespor formaları ile sahaya futbolcu bulamadıkları için ancak 9 kişi çıkan Elazığ Anadolu Harputspor Kadın Futbol takımı, 15-1'lik bir skorla sahadan ayrıldı. Bir kadın futbolcusu da 50'inci dakikada sakatlanınca, oyuna girecek başka futbolcu olmadığı için kalan 40 dakikayı 8 oyuncu ile tamamlamak zorunda kaldı.

FEDERASYON SON GÜN HABER VERDİ, 9 FUTBOLCUNUN PARASINI YATIRABİLDİM

Elazığ Anadolu Harputspor Kadın Futbol Kulübü'nün hem başkanı hem yöneticisi hem de Teknik Direktörlüğünü yapan Salih Tönen, federasyon yetkililerinin liglerin başlamasından 10 gün önce haber verdiğini, bu yüzden 9 futbolcuya yetecek kadar para bulduğu için sahaya eksik futbolcu ile çıktıklarını belirterek, "Federasyon yetkilileri, liglerin başlamasından 10 gün önce bize haber verdi. Yani son 10 içinde haberimiz oldu. Teminatı yatırdık. Futbolculara bütçe ayıramadığım için 9 kişinin ancak parasını ödeyip sahaya çıktık. Yani parasızlık ve yokluktan dolayı 9 kişi çıktık. Forma siparişi vermiştik. Firma yetiştiremediği için rakip takımın yedek formasıyla çıktık sahaya. Maçı 8 kişi tamamlamamızın sebebi ise futbolcularımızndan birinin gözüne sentetik kaçmasıydı. Futbolcumuzun sakalanıp oyunu yarıda bırakmak zorunda kaldığı maçı da 8 kişi tamamladık ve maçı da 15-1'lik bir skorla kaybettik" dedi.

4 ARKADAŞIYLA BİRİKTİRDİKLERİ PARAYLA TAKIM KURDU

Elazığ Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğrencisi olan Salih Tönen, 4 arkadaşıyla birlikte bu takımı kurduğunu ifade ederken, "Üniversitede okuyan 4 arkadaşımla birlikte bu takımı kurduk. Yaz mevsiminde çalışarak biriktirdiğimiz parayla bu takımı kurduk. Kazandığımız parayı da bu takıma yatırdık. Elazığ Belediyesi'nden daplasmana gitmek için araç istedik ama bu talebimiz reddedildi. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ile görüştüm ve sağolsun bize yardımcı oldu. Valiliğin sağladığı araçla maça gittik. Takımın giderleri için de öğrenci olmamıza rağmen kendi aramızda para toplayarak, futbolcuları maça götürüyoruz. Yetkililerin destek ve yardımlarını bekliyoruz" diye konuştu.

BABA TRİBÜNDE AMİGO, 3 KARDEŞ SAHADA

Spor Toto 3'üncü Lig, 3'üncü Grup Futbol Ligi'nde mücadele eden Batman Petrolspor'un amigoluğunu da yapan Mehmet Gülsever'in üç kızı da Batman Belediyespor'da forma giymesi de dikkat çekiyor. Kaleci Kader, maç sırasında birçok gol pozisyonunu başarılı bir şekilde önlerken, kardeşlerden Melek 3 ve Özlem de 1 olmak üzere attıkları 4 golle takımlarına büyük katkı sundu.

KIZLARIMLA GURUR DUYUYORUM

Üç kızı, Batman gibi bir kentte futbol oynayan amigo baba 60 yaşındaki Mehmet Gülsever, kızlarıyla gurur duyduğunu belirterek, "Kızlarımla gurur duyuyorum. Yıllarca Batman'ın tek profesyonel takımı olan Petrolspor'u hep tribünde destekledim. Şimdi de kızlarımın başarısı için tribündeyim. 3'ü de liseye giden kızlarım, hem eğitimlerini aksatmıyor hem de sahada takımlarının başarısı için mücadele veriyor. Batman gibi bir kentte 3 genç kızın futbol oynaması bir devrimdir. Kızların, kadınların spora yönlenmesi adına bir örnek bence. Ben onları desteklemeye devam edeceğim. Ailece futbol tutkunuyuz. Kızlarımın forma giydiği 1955 Batman Belediyespor Kadın Futbol takımının maçlarını kaçırmıyorum. Kader, Melek ve Özlem'le evde Avrupa başta olmak üzere Türkiye liglerindeki maçları izliyor ve kritiğini yapıyoruz. Kızlarımın hayali milli takım formasını giymek. Baba olarak üzerime düşeni her zaman yaptım ve yapıyorum" diye konuştu. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da Kadınlar Liginde İlginç Futbol Maçı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement