Batman'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Batman'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu'nca "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" programı düzenlendi.

24.04.2016 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peygamber Sevdalıları Platformu'nca "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" programı düzenlendi.

Pazaryeri Mahallesi'ndeki Mevlit Alanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar, güvenlik kontrolünden geçirilerek alındı.

Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Zazaca, "Anamız babamız sana feda olsun ya Resulallah", "Milyonlarca can sana kurban ya Muhammed", "İslam Peygamberine canlar feda", "Ya Resulallah meydanlar senin sevdanı haykırıyor" ve "Hepimiz İslamla şeref kazandık" yazılı pankartların yer aldığı etkinlik, Suriye Şam Emevi Cami Müezzini Hafız Şeyh Münir Abdulcebbar'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Nurettin Teymur, İslam dünyasının birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, İslam ümmetinden bir tek kişiye yapılan haksızlığı ümmete yapılmış saydıklarını söyledi.

Teymur, şöyle konuştu:

"Ümmetin her zaman olduğu gibi ittihada, birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Ümmet, bir ve beraber olursa güçlüdür. Müslümanlar kardeştir. Mezhep farkımız birbirimize düşmanlık yapmamıza yol açmamalıdır. Müslümanlar, şerde değil hayırda yarışmalı, iyilik ve takva üzere yardımlaşmalıdır. Müslümanların birbirleriyle çatışması sadece düşmanlarına yarar. Müslümanların birbirleri ile çatışmasına sebebiyet verecek her türlü söylem ve tutumdan bütün Müslümanlar kaçınmalıdır. İslamsız bir Türklüğün, Kürtlüğün, Araplığın Allah'ın katında hiçbir kıymeti yoktur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batman'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement