Batman'da Şeyh Zilan Anma Etkinliğine 3 Günde 100 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika
Güncel

Batman'da Şeyh Zilan Anma Etkinliğine 3 Günde 100 Bin Kişi Katıldı

Batman\'da Şeyh Zilan Anma Etkinliğine 3 Günde 100 Bin Kişi Katıldı

Batman'ın Beşiri İlçesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şeyh Zilan'ı anma etkinliğine, Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 100 bin kişi katıldı.

22.05.2016 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Beşiri İlçesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şeyh Zilan'ı anma etkinliğine, Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Beşiri İlçesi'ne bağlı Örmegöze Köyü'ndeki Şeyh Zilan Türbesi'nde anma ve AŞ dökme etkinliğine, 3 günde yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Bölgenin yanısıra Karadeniz, İç Anadolu, Ege, Trakya, Marmara ve Doğu Anadolu Bölgesi'nden binlerce ziyaretçinin geldiğini belirten Şeyh Selman Bağdu, "Gelenekselleştirilen anma etkinliğimizde bu yıl beklenilenin üzerinde katılım oldu. Ev sahipliğini en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. Üç gün süreyle uyumadık. Konuklarımızın güvenli bir şekilde ziyaretlerini yapmaları için 500'e yakın erkek ve kadın koruma görevlendirdik" dedi.

250 aşçının görev yaptığı anma ve AŞ dökme etkinliğinde 500 kilo bulgur, 3,5 ton et, 1 ton güveç ile 250 kilo tulumba tatlısının konuklara ikram edildiğini ifade eden aşçı Hüseyin Sayın, kurdukları sofranın Doğu-Batı sofra kültürüyle oluştuğunu anlatarak, "Ziyarete konuk olan herkes, ziyaret yemeğini almadan ayrılmaz. Ziyaretin son gününde türbeye yakın sahada kurduğumuz ve adına Doğu-Batı sofrası dediğimiz yer sofrasında herkes ağırlanır. Ayrıca 10 bini aşkın çadırda kalanların yemek ihtiyacı da karşılanır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da Şeyh Zilan Anma Etkinliğine 3 Günde 100 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement