Batman'da Toprak Yapısına Göre Alternatif Meyve Bahçeleri Oluşturulacak - Son Dakika
Yerel

Batman'da Toprak Yapısına Göre Alternatif Meyve Bahçeleri Oluşturulacak

Batman'da toprak yapısına göre alternatif meyve bahçeleri oluşturulacak

12.11.2013 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gercüş Tarım  Gıda ve Hayvacılık İlçe Müdürlüğü, kırsal alanda toprak yapısın uygun alternetif meyve bahçeleri oluşturacaklarını bildirdi.

Tarım İlçe Müdürü Mevlüt Özdemir, Gercüş'te 64 köy ve beldesinin iklim ve coğrafi yapısının her türlü meyve yetiştiriciliğine uygun olduğunu söyledi.

Bölgede narenciye yetiştiriciliği dışında yaz elması, kiraz, keçi boynuzu, badem, defne, dut, vişne, üzüm ve nar üreticiliğini yaygınlaştırmak istediklerini belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"Köylerde toprak tahliliyle ilgili çiftçilere eğitim verdik. Defne yetiştiriciliği ile ilgili Gercüş Yemişliköyü, Hisar Havzası ve Beldesini pilot bölge olarak seçtik. Toprak tahlillerine göre her köye ayrı meyve dikimi yapılacak. İlçede toprak yapısına uygun meyve üretimini teşvik edeceğiz. Toprak yapısına uygun olmayan bir meyveden ürün elde edemeyiz. Bir köyün toprak yapısı kiraz ve vişne yetiştirmeye uygun ise buraya keçi boynuzu ve ceviz dikmeye gerek yok. Bire on ürün elde etmek istiyorsak buna mecburuz. Günümüzde babadan kalma bilgilerle meyve yetiştiriciliği sona erdi."

Alternatif tarım ürünleri yetiştiricilerinin köylerde çiftçilere fidan bulma ve yetiştirme konusunda destek olduklarını belirten Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, 2 yıldır sürdürdükleri  "1 Milyon Fındık Dikelim" kampanyasına bu yıl da devam edeceklerini söyledi. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman'da Toprak Yapısına Göre Alternatif Meyve Bahçeleri Oluşturulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement