Batman'da Tpao İşçi Eylemi - Son Dakika
Yerel

Batman'da Tpao İşçi Eylemi

HDP Milletvekili Ayla Akat Ata: "Biz çıkarılan petrolden yerel yönetimlere pay verilmesi gerektiğini parlamentoya girdiğimiz 2007 yılından beri söylüyoruz"

18.05.2014 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, "Biz çıkarılan petrolden yerel yönetimlere pay verilmesi gerektiğini parlamentoya girdiğimiz 2007 yılından beri söylüyoruz" dedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) özelleştirileceği iddiaları üzerine Petrol-İş Sendikası Batman şubesi öncülüğünde TPAO Bölge Müdürlüğünde çalışan işçiler Turgut Özal Bulvarı'ndaki Atatürk Parkına kadar yürüdü. Yürüyüşe HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP'li Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile bazı STK temsilcileri de katıldı.

Burada konuşan Ata, ülkede bir özelleştirme furyasının 90'lı yıllara dayandığını, AK Parti iktidarı zamanında ülkede halka ait olan her şeyin satılma noktasına geldiğini söyledi.

Petrol Batman halkınındır, sahip çıkacak olanın da Batman halkı olduğunu belirten Ata şöyle konuştu:

"Nasıl ki Gandi tuz ocaklarının önünde oturup İngiliz sömürgesine karşı çıkıp, bizi sömüremezsiniz dediyse, Bizlerde petrolümüzü asla ve asla kişilere, halkı yoksullaştıracak, halkın katliamına yol açacak politikalar eksenli arama, üretme depolama faaliyeti yapacak hiç bir şirketin bu topraklarda çalışma yapmasını istemiyoruz. Şu bilinsin ki bizlerde her türlü sivil itaatsizlik eylemin de, bu karşı koyuşun içinde olacağız. İşçi arkadaşlarımızla beraber direneceğiz. Bir kez daha söylüyoruz. Burası Batman, petrolün başkenti önce halka soracaksınız, halkı dinleyeceksiniz. Biz çıkarılan petrolden yerel yönetimlere pay verilmesi gerektiğini parlamentoya girdiğimiz 2007 yılından beri söylüyoruz. Türkiye'de mevcut anayasal düzenleme içerisinde  böyle bir hak olmadığını ve Türkiye'nin altın imza  koyduğu yerel yönetimler özerklik şartında da ilgili maddeler çekince koyduğunu biliyoruz. Bu çekincenin kaldırılarak anayasada düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Bu nedenle petrol halkındır halka kalacak diyoruz'. dedi.

Petrol-İş  Sendikası  Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik ise TPAO'yu bitirmeye çalışanlar, aynı zamanda Batman esnafını, gençliğini ve emekçilerini gözden çıkardıklarını iddia etti.

Yürüyüş 5 daikkalık oturma eyleminin ardından sona erdi. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman'da Tpao İşçi Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement